Wpis z mikrobloga

#wykopoweprzeboje
Konkurs zakończony!
Po zaciętym pojedynku wygrywa piosenka Pumped Up Kicks zespołu Foster The People, który w finale wygrał minimalnie z Arctic Monkeys i ich utworem Do I Wanna Know?. Z kolei trzecie miejsce (moim zdaniem dość niespodziewanie) zdobywa Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky.
Prawdopodobnie jutro zrobię wpis z ankietą, na co będziemy głosować w następnych wykopowych przebojach, które odbędą się już niedługo.
Zapraszam do obserwowania tagu bądź wpisania się na mirkolistę
#muzyka #10s
yourgrandma - #wykopoweprzeboje 
Konkurs zakończony!
Po zaciętym pojedynku wygrywa ...

źródło: comment_RF232hRAQqoJmzCM8fHX0ckcMhec4UXl.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Prawdopodobnie jutro zrobię wpis z ankietą, na co będziemy głosować w następnych wykopowych przebojach, które odbędą się już niedługo

@yourgrandma: może teraz nie lata a na przykład najpopularniejsze kawałki metalowe itp.
  • Odpowiedz
@yourgrandma: jestem zniesmaczony. Wygrała przeciętna pod prawie każdym względem piosenka podrzędnego zespołu. Zespołu, którego nie sposób nazwać nawet zespołem jednego przeboju, bo to gówno nie przebój nawet na miarę jednego roku, o dekadzie nie wspominając.
  • Odpowiedz
@yourgrandma: przebój kojarzy mi się z muzyką popularną, szeroko dostępną i rozpoznawalną, dlatego zaskakuje mnie niska pozycja Get Lucky. Obok Rolling in the Deep najbardziej rozpoznawalne utwory bieżącej dekady.
  • Odpowiedz
@yourgrandma: Już się dowiedzieliśmy, że muzyka lat 00s to gówno. Może tym razem coś z lepszą muzyką? Najlepsze metalowe kawałki? Najlepsze rockowe kawałki? Lata 90, 80 już były z tego co pamiętam... Najlepszy utwór filmowy?
  • Odpowiedz
Już się dowiedzieliśmy, że muzyka lat 00s to gówno

@hotpizza: to akurat była muzyka lat 10s :P

Ale tak, muszę przyznać, wyjątkowo nie siedziała mi ta edycja. Dużo pojedynków odpuszczałem albo głosowałem na mniejsze zło, zupełnie bez przekonania. Dla porównania, przy wersjach lat 80 oraz polskich przebojów zdarzało mi się porównywać posty OP'a by ustalić, czy moi faworyci nie trafią w następnej turze na jakąś kosę, albo czy nie szykuje
  • Odpowiedz