@wzasadzie: Ale kiedy ja napisałem by cokolwiek zakazać lol? To jest twój sposób na dyskusje? Imputować rozmówcy coś, czego nigdy nie powiedział, a potem z tym polemizować?
Powiedzenie, że " JUŻ " kościół jest niepotrzebny, jest po prostu infantylne. 2000 lat tradycji, przychodzi wykopek i mówi " DZISIAJ TO JUSZ DZEMKUJE". Gdyby kosciół nie był potrzebny, to by zniknął - tyle.
Co w tym infantylnego? Od dłuższego czasu to Kościół musi się dostosowywać do obecnego świata. Mimo to, jest drogowskazem dla coraz mniejszej liczby ludzi, więc prędzej czy później -
@RafonRafonEssa: Tak, w naturze osobniki homoseksualne często przejmują opiekę nad młodymi po śmierci rodziców lub pomagają w wychowywaniu heteroseksualnym parom. Argument z dupy, ale i tak do obalenia - homoseksualizm ewolucyjnie ma sens.
jestem przeciw lgbt w szkołach, nie chodzę do kościoła, w ogóle mało mnie obchodzi religia.
@technojezus: zupełnie nie. Wychowałeś się w takiej kulturze a nie innej, więc wystarczy biernie akceptować wszelkie ustalone zasady i ograniczenia, żeby być kimś takim jak Ty.
@wespazjan: Lol, to że homoseksualista może PRZEJĄĆ opiekę nad CUDZYm dzieckiem nie znaczy, że samodzielnie jest w stanie utrzymać swoje geny w puli. Absolutnie nie do obalenia, ale ty jestes fanatykiem to jaki sens rozmawiac
@RafonRafonEssa ej ziomek, a słyszałeś o starożytnej Grecji kiedyś ?
@gansevudei: Ale wiesz, że Kościół Rzymskokatolicki odpowiada za oświatę, sztukę, architekturę, rozwój sądownictwa i wiele więcej sfer życia od czasów wczesnego średniowiecza do dziś, natomiast kultura homoseksualna w zasadzie nie istnieje, nie zawdzięczamy jej ABSOLUTNIE NIC, i nie osiągnęła nic więcej oprócz popularyzacji HIV? Tak tylko mówię
@Schulz0123: No, słyszałem - i co tam ciekawego z nimi? Poradzili sobie wyśmienicie, c'nie? Bo nie wiem czy wiesz, ale akurat Europa jest spadkobiercą Rzymu a nie Grecji jak już. Cesarstwa Rzymskiego, przy którym twoja Grecja to była niezła lipa.
@RafonRafonEssa:Cholera, w któeym miejscu wykazuję fanatyzm? Na razie to ty wypisujesz bzdury. Ewolucyjny sens istnienia nie równa się koniecznie utrzymania w puli własnych genów. Poza tym jśli homoseksualizm z biologicznego punktu widzenia nie ma sensu, czemu występuje u tylu gatunków? Współcześnie wygląda to inaczej i w normalnych krajach takie pary bez problemu mogą mieć dzieci. Podałem ci sensowny argument. Poza tym, tak z innej beczki - homoseksualizm po prostu nikomu
Bo samoloty są w sumie dość mało naturalne
@AgresywnyNick: NT generalnie uczy, że nienawiść zabija i że powinniśmy miłowac bliźnich. Czyli dokładnie tego samego, co "lekcje LGBT".
Mam nadzieję, że pomogłem.
Komentarz usunięty przez autora
Co w tym infantylnego? Od dłuższego czasu to Kościół musi się dostosowywać do obecnego świata. Mimo to, jest drogowskazem dla coraz mniejszej liczby ludzi, więc prędzej czy później -
Zatkało? ¯\_(ツ)_/¯
#urojenialewakoidalne
@technojezus: zupełnie nie. Wychowałeś się w takiej kulturze a nie innej, więc wystarczy biernie akceptować wszelkie ustalone zasady i ograniczenia, żeby być kimś takim jak Ty.