Wpis z mikrobloga

@Jebwleb:

jesli ktoś wierzy w nieśmiertelność duszy to po co mu szkielet

Katolicy wierzą też w apokalipsę zombie, która nastąpi po fali katastrof naturalnych gdy człowiek, który umarł ponad 2k lat temu znowu będzie żywy.
  • Odpowiedz
jesli ktoś wierzy w nieśmiertelność duszy to po co mu szkielet

@Jebwleb: @Camilli: @Rimfire: W wyznaniu wiary chrześcijańskiej jest zapisana wiara "ciała zmartwychwstanie", tzn. niby na końcu świata dostaną swoje ciała z powrotem.
  • Odpowiedz
@tr0llk0nt0: jesli ktoś wierzy w nieśmiertelność duszy to po co mu szkielet

@Jebwleb: Tego nigdy nie rozumiałem. Ktoś wierzy w Boga, Stwórcę wszechświata, wszystkiego co nas otacza, co żyje lub nie. Dla kogoś/czegoś takiego problemem będzie przywrócić zmarłego z prochu w ciało? Noniewydajemniesie.
Kremacja dawno powinna być popularna i powinna być dużo tańsza nić tradycyjny pochówek, żeby wątpiących zachęcić... Skutkiem byłąby duża oszczędność miejsca, szczególnie w miastach.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@szuwarek: nie mogę tego znaleźć ale gdzieś widziałem taką grafikę z koncepcją potokowego pogrzebu, trumna była jednocześnie Świdrem więc zmarłego trzeba było wkręcić w ziemię, do tego z takiej trumny później mogło wyrosnąć drzewo
  • Odpowiedz
trumna była jednocześnie Świdrem więc zmarłego trzeba było wkręcić w ziemię

@barwus: xD wyobrażam sobie ten pogrzeb.

do tego z takiej trumny później mogło wyrosnąć drzewo

@barwus: a myślałem, że miała być oszczędność miejsca, a tu trzeba rozstaw większy, niż normalnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz