Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki!
Gothica przeszedłem kilkanaście lat temu i możecie sobie wyobrazić jak się ucieszyłem trafiając na #gothickroniki
W trakcie czytania mogłem znowu poczuć ten klimat i tamte emocje jakie towarzyszyły mi w trakcie podróży przez brudny i brutalny, ale na swój sposób urzekający świat Gothica () Wpadłem na pomysł nowej inicjatywy związanej z kronikami @Dziuzeppe - mianowicie, chciałem je zaprezentować w wersji audio. Skontaktowałem się z autorem i pomysł zaaprobował ( ͡ ͜ʖ ͡)

Poniżej próbki do dwóch pierwszych części. Zainteresowani? Co poprawić?

Gothic Kroniki cz. I
Gothic Kroniki cz. II
  • 18
  • Odpowiedz
@bandytaz: Nie mam pojęcia. Ale mam pomysł na ficzer - Zamiast statycznego obrazu to klatki lub nagrania/gify z tego co czytasz. Ja wiem, że to w #!$%@? roboty, ale tak bym to widział. :)
  • Odpowiedz
@bandytaz:
Grałeś w ogóle w Gothic ? Jak dla mnie w ogóle nie pasuje sposób mówienia. Lektor tu gada jakby opowiadał jakiś tutorial albo recenzję np odkurzacza czy coś. W ogóle nie pasuje do ciężkiego świata gothickowego. Na pewno za szybko jest i przydał by się jakiś mocny niski głos takie jak w Gothic są.
  • Odpowiedz
@Razgal: Jest, tylko bardzo cicho ( ͡° ͜ʖ ͡°) W pierwszej części ciszej niż w drugiej. W trzeciej będzie podgłośniony na tyle, że nie będzie wątpliwości, czy ten dźwięk jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@renifrey
Jak najbardziej - jedynka i dwójka mimo upływu lat wciąż w mojej ścisłej czołówce najlepszych RPGów. Będzie poprawione. Zamysł był taki, że ma być dynamicznie i ekspresyjnie (bo
  • Odpowiedz
@bandytaz: Po pierwsze, świetna inicjatywa. Myślę, że Dziuzeppe może być dumny, że udało mu się na tyle przyciągnąć swoimi kronikami, że aż powstają takie inicjatywy.
Nie mniej słuchałem w swoim życiu wiele audiobooków oraz słuchowisk i myślę, że parę rad się przyda ;)

A więc:
- Myślę, że musisz się mocniej skupić na akcentowaniu jakichś zabawnych czy emocjonujących sytuacji. Obecnie wszystko czytasz "jednym tchem"
- Muzyka jest za chicho, jeśli już
  • Odpowiedz
@bandytaz: pan @SamBeliar ładnie to opisał. Zmień wszystko i może będzie dało się tego sluchać. Czytaj jakbyś opowiadał, anie czytał random tekst na polaku z zaskoczenia i dodaj moze jaki soundtrsack w tlo. Nie mam pojęcia szczerze kto ma tego słuchać, ale jak ci sie chce to rób lepiej albo nie rób wcale. elo bec
  • Odpowiedz