Aktywne Wpisy

drzewko94 +566
LittleOpa +24
Z czego wynika obecnie taki nawał dzieci leczących się psychicznie / psychologicznie? Z tego co pamiętam, w latach 90-00 do pedagoga szkolnego chodziła wyłącznie patologia, a samobójstwa wśród młodzieży to były jednostkowe przypadki. Teraz muszą być całe programy wsparcia finansowane przez miasta takie jak #warszawa
Perspektywy pracy i sytuacja finansowa była dużo gorsza, a model wychowania raczej był oparty na ojcu z piwem przed TV i matką kurą domową która czasem jedynie
Perspektywy pracy i sytuacja finansowa była dużo gorsza, a model wychowania raczej był oparty na ojcu z piwem przed TV i matką kurą domową która czasem jedynie

Witam,
Otóż mam problem. Posiadam głośniki Fenda R25BT. Podłączone są one do TV Philips PUS8303 po oryginalnym Kablu 2xRCA -> 3.5mm mini jack. Jednak wkurzające jest to, że aby ściszyć je, muszę w TV ustawiać z zagłębionego menu głośność słuchawek a nie bezpośredni z poziomu głośności przez pilota. TV ten po prostu odróżnia wyjście słuchawkowe i pozostałe wejścia dźwięku na dwie różne skale.
Pytanie do kogoś, kto ogarnia temat, czy jeśli kupię kabel 2xRCA -> 2xRCA to po podłączeniu głośników do TV nie będzie żadnych niespodzianek: brak dźwięku, cichszy dźwięk? Nie wiem szczerze mówiąc jak ugrać temat, trochę już szukam i wywnioskowałem (pewnie błędnie), że tu potrzeba albo wzmazniacza z jakimś normalnym wyjściem, po którym podłącze przez niego głośniki do TV, lub głośniki z jakimś wyjściem optycznym.
Podsyłam schemat wyjść/wejść w moim TV, aby ktoś bardziej ogarnięty mógł mi wyłożyć jak kawę na ławę, jakie mam możliwości.
https://hdtvpolska.com/wp-content/uploads/2018/05/Philips_PUS8303_7-1024x294.jpg