Wpis z mikrobloga

@dziki17: warto, ale DJI przestał już produkować Sparka, więc zaraz będzie coś nowego.

To co zostało w sklepach jest drogie biorąc pod uwagę że od premiery minęło już dużo czasu.
  • Odpowiedz
@kj5: od sprzedawców ze sklepów mam takie info że DJI zakończył produkcję (sprzedają tylko to co zostało). A to czy i kiedy pojawi się coś za sparka tego nie wiem.
  • Odpowiedz
@dziki17: Widziałem testy w mieście gdzie ciężko było dobić do 200m. Dla mnie najniższa półka to mavic pro ale bez ŚK nie polatasz legalnie w mieście. Z DJI to AIR bym polecał prędzej, z tym że zasięg raczej taki sam jak w sparku, bo też używa wifi do komunikacji.
  • Odpowiedz
@dziki17: 2km to teoretyczny maks

kup mavic air jak masz taki budżet

@polski: dzięki za info
@mrmydlo: AIR na FCC 5.8 w mieście robi kilometr, poza miastem dwójke mi się udało. I tak się powinno latać VLOS więc o ile ktoś nie ma oczu jak orzeł to kilometr starczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dziki17 zależy do czego. Jeśli chcesz nagrywać wakacje i raz na jakiś czas polatać to jest idealny. Jeśli nagrywać to będzie już gorszy. A jeżeli obejrzałeś recenzję Klawitera gdzie mówił ze latanie nim to czysta przyjemność i to Cię skusiło to myślę ze lepszy będzie ścigacz. Jeżeli chciałbyś coś lepiej ponagrywać i budżet Cię nie ogranicza i chciałbyś coś poniżej 600g (w dużej ilości miejsc takie drony mogą latać, a >600g
  • Odpowiedz