Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Warszawiok: dużo treści na stronach + autorytet domeny oraz wiele "naturalnych" linków do tych domen.... ()
  • Odpowiedz
@Warszawiok: do tego co napisał JcL ja bym jeszcze dołożył, że przecież nie zawsze (nie wiem na ilu frazach to zaobserwowałeś, ale uwierz że to pewnie jakiś promil tego co w serpach siedzi),

czasami (też nie zawsze) jest właśnie tak, że jak w wynikach na pierwszych pozycjach jest allegro, olx, panoramy itp to właśnie łatwiej to później przeskoczyć niż jak by tam były mocno pozycjonowane 'firmowe' strony konkurencji
  • Odpowiedz
czasami (też nie zawsze) jest właśnie tak, że jak w wynikach na pierwszych pozycjach jest allegro, olx, panoramy itp to właśnie łatwiej to później przeskoczyć niż jak by tam były mocno pozycjonowane 'firmowe' strony konkurencji

@resuf: Tak rzeczywiście było ale gdzieś do 2015 roku. Teraz jak masz topa obsadzonego (top10 dla jednej z fraz mojego klienta) przez:
allegro
olx
  • Odpowiedz
@resuf: no tak, są frazy i frazy... są TOPy mega mocno obsadzone, ale jest sporo gdzie to allegro, olxy i inne budujemydomy można bez większych problemów przeskoczyć,
btw możesz na pirv wysłać tę frazę gdzie są same duże serwisy?
  • Odpowiedz
@netproo: mogę Ci tutaj nawet podać. Poszukaj sobie po frazach:
myjki ciśnieniowe
kosiarki elektryczne
panele podłogowe
słuchawki do biegania
zmywarki do zabudowy
  • Odpowiedz
@resuf: tylko po co bić się o takie ogólne frazy, jak jest mnóstwo bardziej dopasowanych i lepiej konwertujących? mniejsze sklepy nie muszą konkurować z serwisami na frazy ogólne wymienione wyżej,
po co pozycjonować na 'myjki ciśnieniowe' jak można wybrać dziesiątki fraz typu 'myjka spalinowa gorącowodna' (sprawdź jak wyglądają wyniki)
  • Odpowiedz
@Warszawiok: @resuf: Panowie, bez przesady. Można konkurować bez problemu z Allegro, OLX i innymi. Tak jak napisał @netproo na bardzo ogólne frazy będzie ciężko, choć nie oznacza to, że się nie da. Mało tego, można to zrobić niskim nakładem kosztów. Oczywiście w zamian za nieco więcej czasu. Sam mam kejsa, gdzie udało się to zrobić w rok i na jakieś 500 fraz są same topy, a konkurencja
  • Odpowiedz
@resuf: no dobra, ale liczyłem, że dasz fajne przykłady fraz gdzie olx i allegro jest ciężko przeskoczyć, bo OP pisał o tym, że "Allegro i OLX są prawie zawsze w TOP3", a nie podasz frazy typu 'panele podlogowe' - tam są najwyżej serwisy, ale co z tego?
Jest mnóstwo fraz gdzie można wyprzedzić te serwisy, a frazy są często wpisywane i dobrze konwertują, dlatego chodziło mi o obalenie tezy OPa,
  • Odpowiedz