"Wczoraj miałem inne zajęcia, nie oglądam byle czego."
Arcybiskup Sławoj Leszek Głódź
Jeden z najwyższych hierarchów kościelnych w Polsce o przypadkach pedofilii w kościele i jej ukrywaniu przez kościół, ujawnionych w filmie "Nie mów nikomu."
@rzep: Bardzo dobrze biskup jej powiedział. Swoją drogą wkurzające jest to wieczne przejęzyczanie się dziennikarzy TVN którzy zamiast zwyczajowo powiedzieć ksiądz to mówią pan. W święta Wielkanocy oglądałem jakiś wywiad z księdzem. Ksiądz chciał radośnie i merytorycznie mówić o święcie a dziennikarz TVN uprawiał jakieś fikoły wtrącając docinki i insynuacje. Jeśli TVN myśli że takim chamstwem zniszczy Kościół to się grubo myli. Dzięki takim akcjom ludzie jeszcze bardziej jednoczą się przy
W święta Wielkanocy oglądałem jakiś wywiad z księdzem. Ksiądz chciał radośnie i merytorycznie mówić o święcie a dziennikarz TVN uprawiał jakieś fikoły wtrącając docinki i insynuacje.
@pss8888: Serio? Ja mam wrażenie, że dziennikarze TVN-u to wręcz na kolanach przeprowadzają te wywiady. Gdyby chcieli, to mogliby zrobić ten dokument,ale nie chcieli.
@rzep: akurat ta glupia redaktorka,która próbowała robić manipulację z Panią kurator oświaty woj.malopolskiego jeśli dobrze pamiętam. Ale tutaj slusznie.
Czyli im więcej pedofili w kościele tym ludzie bardziej jednoczą wokół kościoła wypierając fakty?
Jak można takie głupoty wymyślać i wmawiać je innym? Uspokój się.
No tak ten kto odważa się pytać o pedofilię w kościele jest antypolakiem.
Faktem niezaprzeczalnym jest wykorzystywanie przez lewicę pedofilii do niszczenia Kościoła. I tu nie chodzi o nasze podwórko tylko o wiele państw na świecie.
Przecież pedofila nie jest ani szokująca ani straszna ani
Faktem niezaprzeczalnym jest wykorzystywanie przez lewicę pedofilii do niszczenia Kościoła.
@pss8888: A to lewica ukrywa pedofilę w kościele czy sam kościół? Lepiej nic nie mówić i zamilczeć temat jak było to przez dziesiątki lat.
Z mojego komentarza wynika że takie akcje tylko antagonizują ludzi. Wrodzy Kościoła mają paliwo do nienawiści wobec religii a katolicy czują się atakowani przez lewicę więc się jednoczą w poparciu dla partii która głosi obronę wartości czyli
A to lewica ukrywa pedofilę w kościele czy sam kościół? Lepiej nic nie mówić i zamilczeć temat jak było to przez dziesiątki lat
Problem w tym że tu wszystko jest postawione do góry nogami. Jeśli chodzi o pedofilię to przecież lewica jest tym złym a Kościoła problem dotyczy w marginalny sposób. Lewica nie ma moralnego prawa do rozliczania Kościoła.
Przerzucanie odpowiedzialności za te ohydne czyny na osoby które to nagłaśniają
@CreativePL: ok, widzę że merytorycznie nie potrafisz. Zastosowane przez ciebie techniki manipulacji: 1. wymyślać bzdury, przypisać je adwersarzowi a potem dzielnie je obśmiewać i krytykować 2. wyzywać, prowokować i obrażać ("dzban", "idiota")
Arcybiskup Sławoj Leszek Głódź
Jeden z najwyższych hierarchów kościelnych w Polsce o przypadkach pedofilii w kościele i jej ukrywaniu przez kościół, ujawnionych w filmie "Nie mów nikomu."
https://streamable.com/c7msu
Czy kogoś dziwi, że w polskim kościele takie rzeczy się działy przez dziesiątki lat bezkarnie?
#neuropa #polska #kosciol #tylkoniemownikomu #wydarzenia #katolicyzm #4konserwy
Dosyć ma sutanny, wolałby na panny"
https://natemat.pl/54775,20-lat-milczenia-o-ekscesach-alkoholowych-abp-glodzia-dla-przecietnego-polaka-nie-ma-znaczenia-ze-biskup-to-pijak
W organizacji, którą on zarządza dzieją się rzeczy obrzydliwe, a on ma to w dupie
@pss8888: Serio? Ja mam wrażenie, że dziennikarze TVN-u to wręcz na kolanach przeprowadzają te wywiady. Gdyby chcieli, to mogliby zrobić ten dokument,ale nie chcieli.
@pss8888: Czyli im więcej pedofili w kościele tym ludzie bardziej jednoczą wokół kościoła wypierając fakty?
No tak ten kto odważa się pytać o pedofilię w kościele jest antypolakiem.
nienawiść,
Jak można takie głupoty wymyślać i wmawiać je innym? Uspokój się.
Faktem niezaprzeczalnym jest wykorzystywanie przez lewicę pedofilii do niszczenia Kościoła. I tu nie chodzi o nasze podwórko tylko o wiele państw na świecie.
@pss8888: A to lewica ukrywa pedofilę w kościele czy sam kościół? Lepiej nic nie mówić i zamilczeć temat jak było to przez dziesiątki lat.
@pss8888: Jakich "wartości"? Przyzwolenie dla molestowania dzieci to jakaś wartość?
Problem w tym że tu wszystko jest postawione do góry nogami. Jeśli chodzi o pedofilię to przecież lewica jest tym złym a Kościoła problem dotyczy w marginalny sposób. Lewica nie ma moralnego prawa do rozliczania Kościoła.
Dobrze wiesz na jakich wartościach stoi Kościół i co jest grzechem. Krzywdzenie dzieci jest czymś niezaprzeczalnie złym i potępianym.
a co, ksiądz to nie facet? xD
@pss8888: Proponuje czytać ze zrozumieniem a później odnosić się i cytować a nie robić z siebie idiotę ;)
Nie nie jest. Księża gwałcą małe dzieci->episkopat zamiata to pod dywan. Wreszcie w Polsce rozpoczyna się dyskusja o ofiarach. A dzbany takie jak
ok, widzę że merytorycznie nie potrafisz. Zastosowane przez ciebie techniki manipulacji:
1. wymyślać bzdury, przypisać je adwersarzowi a potem dzielnie je obśmiewać i krytykować
2. wyzywać, prowokować i obrażać ("dzban", "idiota")