Wpis z mikrobloga

Mircy, jaka trwała odżywka do plastików zewnętrznych w #audi B6? Byłem już gotów kupić PC od RRC, ale ostatnimi czasy na grupach detailingowych na fb zaczyna wrzeć delikatnie na jego temat. Podobno bardzo wielu osobom po kilku miesiącach wychodzi jakiś biały nalot trudny do usunięcia. Z powodu dużych powierzchni na moim aucie wolałbym tego uniknąć.

Ewentualnie opalarka, tylko nie wiem czy zadziała akurat na mój materiał. Musiałbym zresztą kupić.

#cardetailing #autodetailing #detailing
  • 11
  • Odpowiedz
@tomilipin: ogólnie też takie rady słyszałem wcześniej i podobno to się sprawdza. Tylko nie na każdym plastiku. Tak samo jak PC czy opalarka. Różne materiały różnie reagują
  • Odpowiedz
@Shirako: no właśnie - nigdy nie wiesz, co z tego wyjdzie. Często dressing do gumy dobrze wygląda na plastiku bo go nabłyszcza, ale w rzeczywistości nie wchodzi w żadną reakcję, nie "wżera" się w plastik i wcale go nie "odżywia". Po pierwszym myciu schodzi całkowicie albo jeszcze zostawi jakieś utlenione lub tłuste ślady, oczywiście najczęściej białe.
Dlatego do plastików stosuje się dressingi do plastików, a nie do gumy. Nawet jeśli
  • Odpowiedz
@tomilipin: ehh ... chemik z Ciebie jak z koziej dupy trąba... shiny garage to marketowka... to tak jakbyś plaka reklamował i mówił, ze fajny. Utnijmy dyskusje w tym miejscu bo widzę, ze zarówno wiedza jak i doświadczenie po Twojej stronie są znikome.
  • Odpowiedz