Aktywne Wpisy

Bubsy3D +303
Śmiech mnie bierze jak oglądam te wysrywy detajlerów którzy udowadniają, że nawet umycie szyb w aucie to jakaś tajemna sztuka.
Powłoka ceramiczna za 4-8k. Żywotność 5 lat. Tak po pół roku jak, by nic nie było. Raz w roku konieczne odnowienie zabiegu. Czyli położenie nowe warstwy $.
Folie koloryzujące. Super do czasu jak trzeba zdjąć i wyjdzie jak pocięty jest lakier i ile ubytków bezbarwnego zrobiła przy zdejmowaniu. Przy okazji zakładania w
Powłoka ceramiczna za 4-8k. Żywotność 5 lat. Tak po pół roku jak, by nic nie było. Raz w roku konieczne odnowienie zabiegu. Czyli położenie nowe warstwy $.
Folie koloryzujące. Super do czasu jak trzeba zdjąć i wyjdzie jak pocięty jest lakier i ile ubytków bezbarwnego zrobiła przy zdejmowaniu. Przy okazji zakładania w

strfkr +124
Jak ktoś ma więcej niż 9 lat i nadal wierzy w Boga, to jest najprawdopodobniej trochę upośledzony niestety. Kto to widział, żeby dorosły chłop w duchy wierzył, śmiechu warte
#bekazkatoli #takaprawda
#bekazkatoli #takaprawda

Mirki, mam zapytanie, które zwraca mi pesele, różne ilości. Czasami jest 4 wierszy, czasami 1, a może być i 10, ale wciąż jest praca na jednej kolumnie.
Chcę zrobić taki warunek, że jeżeli wszystkie pesele się zgadzają to pokazuje 1(true), a jeżeli choć jeden się różnic to 0(false).
Jak to obsłużyć? Myślałem o unpivocie i porównywaniu kolumn, ale nie wychodzi mi to do końca...
A co chcesz zrobić?
NA 100% da się twój probelm roziwązać w samym zapytaniu.
Podejrzewam że za pomocą:
GROUP BY pesel.
(a jak potrzebujesz ilość to dodatkową kolumnę sum(1)
Mam kolumnę PESEL w formacie:
KOLUMNA1
_________
PESEL1
PESEL2
PESEL3
PESEL4
PESEL5
Chciałbym, aby pesele pokazywały się w osobnych kolumnach. Tj:
KOLUMNA1 KOLUMNA1 KOLUMNA1 KOLUMNA1 KOLUMNA1
To robisz jak wyżej napisałem:
sum(1) x from pesele where pesel=szukany group by pesel.
W kolumnie x masz ilość peseli zgodnych z poszukiwanym.
Mam zapytanie:
SELECT PESEL
FROM klienci
WHERE NIP = '0000000000;
Zwraca mi to 5 różnych peseli. Zamiast wyniku (5 peseli) chciałbym aby pokazało się 0 (błąd), a gdy te pesele będą zgodne dla innego nipu to pokazywałaby się 1.
select
case
when count(pesel) > 0 then 1
when count(pesel) = 0 then 0
end
from dupacycki
SELECT sum(1) x,pesel
FROM klienci
WHERE NIP = '0000000000
group by nip.
(zawsze zwraca jeden wiersz)
Jeśli x=1 to masz jeden pesel podpięty pod ten nip, jak >1 to masz "błąd" - wiele peseli.
Wynik zapytania nie zawsze musi być "ładny".
Widzisz 5 - widzisz błąd.
sql nie ma wyświetlać odpowiedzi ładnym, najlepiej pokolorowanym zdaniem typu "Pod ten NIP podpięte jest 5 nipów, wiec jest błąd" - on wyświetla tylko