@DerMirker: chyba jechaliśmy wczoraj tą samą kolejką mirku :) wykop everywhere ( ͡°͜ʖ͡°)
Byłoby znacznie milej gdyby tak nie piździło w tych bieszczadach. A napewno milej ode mnie miał kurs o 14 gdzie jak my kończyliśmy a oni zaczynali to było oberwanie chmury i napier...lał grad :) a wagony bez szyb xD
@simperium: dzięki, sprawdzę. To niedaleko z Krakowa @szpernik: w której Wenecji, Mirku? ( ͡°͜ʖ͡°) @Gnojowisko3000: w tym roku pogoda średnia w majówkę
@GodSafeTheQueen: @szpernik: kurde faja, to za daleko bym w jeden dzień obrócił. Może kiedyś będę spędzać wakacje w centralnej Polsce, to se odwiedzę. Aha, jest jeszcze WIGIERSKA WĄSKOTORÓWKA, zapomniałem o niej, nie byłem.
@DerMirker: przejazd kolejką połącz sobie z wizytą w Kopalni Zabytkowej w Tarnowskich Górach (to przy okazji jedna ze stacji). Kopalnia wpisana na listę Unesco.
A jak już będziesz na Śląsku to przy okazji warto jeszcze zajrzeć do kopalni Guido w Zabrzu.
Natomiast jeśli chodzi o widoczki i fajność to z tego, czym jechałem:
1. Galicyjska Kolej Transwersalna Nowy Sącz - Chabówka
2. Świętokrzyska Kolejka Dojazdowa Jędrzejów - Pińczów
3. Bieszczadzka Kolejka Leśna Majdan - Balnica
#pociagiboners #waskotorowka #bieszczady
Start w tym roku 1 czerwca
http://www.kolejkarudy.pl/site/start.html
Byłoby znacznie milej gdyby tak nie piździło w tych bieszczadach. A napewno milej ode mnie miał kurs o 14 gdzie jak my kończyliśmy a oni zaczynali to było oberwanie chmury i napier...lał grad :) a wagony bez szyb xD
@szpernik: w której Wenecji, Mirku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gnojowisko3000: w tym roku pogoda średnia w majówkę
Jeżeli chodzi o Majdan - Przysłup to może i trasa dłuższa ale wg mnie widoki zdecydowanie gorsze.
@DerMirker: przejazd kolejką połącz sobie z wizytą w Kopalni Zabytkowej w Tarnowskich Górach (to przy okazji jedna ze stacji). Kopalnia wpisana na listę Unesco.
A jak już będziesz na Śląsku to przy okazji warto jeszcze zajrzeć do kopalni Guido w Zabrzu.