UWAGA SPOILERY!!! Mam takie przemyslenia. Niewiem jak wielu z Was tutaj na wykopie oglada serial Gra o Tron, aczkolwiek spodziewam sie chociaz kilku osob. Ogladalem kazdy sezon i kazdy odcinek z naprawde wielkimi emocjami i wyczekiwaniem na kolejny sezon i kolejny odcinek. I teraz przejdzmy do sedna. Najnowszy sezon (przynajmniej z mojego punktu widzenia) nie trzyma poziomu poprzednich. Pierwsze dwa odcinki hmm no powiedzialbym dosc nudne, przegadane i wlasciwie nie stalo sie w nich nic hmm przelomowego? I teraz to co zabolalo mnie najbardziej czyli dzisiejszy odcinek. Pierwsze 40 minut najwazniejszej bitwy dotychczas zostalo ukazane w sposob dosc dziwny. Ja rozumiem ze nocny krol i bitwa musiala odbyc sie w nocy no ale ja Was prosze. 40 minut ogladania szybkich zblizen na lokcie, miecze, fikolki itd no ja za nic nie moglem sie w tym odnalezc. Wlasciwie to nawet niebardzo wiedzialem co sie dzieje. Czyzby to ciecia kosztow? CGI zbyt drogie? Prosze nie zapominac ze mowimy o serialu, w ktorym aktorzy zarabiaja po 500tys dolarow za odcinek..... I samo zakonczenie (z dziwnym utworem muzycznym, brzmiacym jakby gral to 12latek uczacy sie gry na pianinie). Zabieg stylistyczny zastosowany na koncu, czyli sztuczne zwolnienie, zawsze swiadczy jakis twist akcji. I tak tez bylo tym razem, tyle ze wlasciwie odrazu bylo wiadome ze Nocnego Krola zabije Arya... Panowie z HBO, szanowni scenarzysci. Produkowalisce ten sezon przez hmm 2 lata i cos takiego? Gdzie tajemniczosc? Gdzie niespodziewane zwroty akcji? Czy to nie dlatego ten serial ma tak duza ogladalnosc? Pewnie przesadzam ale musialem sie gdzies wyzalic :) #graotron #got
@dave-wales: Ogromny spadek poziomu już był w sezonie 7. Dwie głupie dziewczynki przechytrzyły Baelisha - właściwie tylko to zapamiętałem. Cały sezon był nudny i na siłe żeby wydoić kase, zero fabuły. No ale co oni zrobili w 8 to już przegięcie. Tyle czasu człowiek ogląda serial, chce poznać odpowiedzi na zadane pytania a tu dupa. Serial w TOP1 musi trzymać poziom od początku do końca, tutaj jest wyrazny spadek. Mam nadzieję,
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora