Wpis z mikrobloga

#got
mimo, że dawno się pogodziłem z tym, że w 4 sezonie serialu odbiega od książki to parę rzeczy nie daje mi spokoju
1. Niedomknięty wątek czerwonej kapłanki i ogólnie walki między bogami.
Dlaczego ona od razu umarła?
2. Historia nocnego króla. Myślałem że chociaż z Branem porozmawia.
Rozczarowało mnie użycie Dotyrakow jako mięsa armatniego i ich błyskawiczna śmierć ( autorzy musieli chyba osłabić armię jak się da, żeby nie lecieć w koszta).
  • 4
Dlaczego ona od razu umarła?

@psychku: Była bardzo stara, a do tego pewnie wyczerpała całą manę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Początkowa szarża to faktycznie bezsens. NK nie kupuję zupełnie, ani to bezmyślne zombie ani jednak nie widać jakiegoś wielkiego zamysłu (choć wydawało się, że coś tam jest), a żadnych szczegółów o nim, o jego wiedzy i planach nie znamy. Natomiast jest mnóstwo teatralności.
@psychku: Żeby użyć w ostatniej szarży musieliby siedzieć w zamku, a tych Dothraków chyba było sporo. W oblężeniu ciężko coś sensownego z nimi zrobić, ale szkoda że zupełnie nie mieli pomysłu.

Co do buffa to ja bym raczej na miejscu Mel płakał jak go zmarnowali. Szarża w ciemno (i to w pełni dosłownie) przy obronie, gdy cała reszta nawet w przypadku jakiegoś sukcesu nie miała im przecież iść na pomoc, tylko
@Jan_K Albo chociaż zostawix ich z tyłu zamku i użyć do pomocy obronie przy ataku - tamci atakowali z jednej strony przeważnie. Strasznie tani chwyt jak dla mnie - jak pozbyć się zbyt wielu postaci do pokazania.
Mieli najlepszych strategów w 7 królestwach tyriona + królobójcę i zrobili taką papkę.