Wpis z mikrobloga

Stało się to czego się obawiałem. Zamiast epickiego odcinku o którym mówilibyśmy przez kilka lat dostaliśmy odcinek o którym będziemy chcieli zapomnieć, a sezon 8. Będzie prawdopodobnie najsłabszym z wszystkich.

Rozumiem zamysł żeby bitwa była nocna. Wzmaga to poczucie zbliżającej nocy i śmierci. Do diaska. Tu przecież prawie nic nie widać. Mamy kilka dalszych planów a resztę jest na bliskich planach gdzie w ogóle nie widać rozmachu. Kręcono to 70 dni i jest to największa bitwa w historii Kima i telewizji? Ktoś tu dobrze się ucpal. Ostatnie infinity war czy już dalszy powrót króla. W samej grze o tron są bitwy które na pewno lepiej o przyjemniej się ogląda. Miałem wrażenie ze kręcono to max tydzień... nadmuchali balonik bardziej dziennikarze o polskiej reprezentacji jadącej na mistrzostwa świata.

Kolejny minus to głupota strategów. Jak już wszyscy pisali ich działania są absurdalne i nie maja żadnego sensu. Po co wysłano tych dorthrqkow? Dlaczego Danka i Jon stoją na Gorce i patrzą jak w ich armie wpierniczaja sie nieumarli zamiast przylecieć na smokach i już wtedy ich niszczyć?

Arya jako assasin. Jestem w stanie zaakceptować to rozwiązanie ale nie w takim wydaniu. Szkolona na człowieka bez twarzy zamiast ubrać się w strój białego wędrowca to moznaby myśleć ze szkolili ja w ośrodku sportu i rekreacji w Szczyrku. Takiego skoku to i Kozakiewicz by się nie powstydził.

Najbardziej boli mnie ze kreowany na epicka postać nocny król ginie w tak absurdalny sposób. W ogóle nie widać jego siły i wielkości. Przykre.

Liczyłem ze chociaż kilku głównych bohaterów umrze, a tu odpadło kilku przydupasow i tyle. Nic wielkiego.

HBO zrobiło to zle. Gdy serial idzie po wielkość ale upada na ostatniej prostej. Po 3 odcinkach tego sezonu nie mamy na razie ani jednego dobrego/wybitnego.

Ps. Lepsze bitwy były w koronie królów elo

#got #graotron #gameofthrones
  • 12
  • Odpowiedz
@ayy__lmao: Sama bitwa pod kątem tego, co się działo ok.. ale wątek NK strasznie przemilczany. Ja jestem mocno rozczarowany, zwłaszcza, że hype był nieziemski. No a wyszło... no jakby scenarzystą tego był ktoś z Disneya. Mało Gry o Tron w Grze o Tron.
  • Odpowiedz
  • 6
@Staxu: @Staxu: polatał minutę na smoku i tyle go było widać. Dużo lepszym rozwiązaniem w moim mniemaniu byliby gdyby kilku głównych bohaterów zaczęło z nim walczyć jednocześnie i po epickiej walce by zginął.

Brak jakiegokolwiek wątku brana w tym odcinki jest kompletnym idiotyzmem. Bitwa się zaczyna i cyk jestem #!$%@? sroka. Nikt nie wie kim jestem i co robie bo chyba nie latam jako te kruki przez cały
  • Odpowiedz
@ayy__lmao: Zgadzam się, ogólnie mega zawód. Tak naprawdę dalej nie wiadomo, o co NK chodziło. Ok, HBO ma robić prequele, ale no to chyba nie o to chodzi, żeby teraz ubijać wątek.

Druga sprawa, to akcja w kryptach... Bożesztymój, przecież to też był wątek z takim potencjałem. Wielopoziomowa krypta, królowie północy, może nawet Night Queen. Nie, po co? wstają zombie, chwila chaosu i krzyku i do spania..
  • Odpowiedz
  • 6
@Staxu: Dostaliśmy informacje ze NK chce wiecznej nocy. Tyle. Ja traktuje go jako bezmyślna istotę która chce wszystkich zabić. Gdy dzieci lasu zamieniły go w NK wyszła na zewnątrz jego najczarniejsza strona. Chyba nie ma innego rozwiązania.

Wiele osób przewidziało ze dojdzie do wybudzenia w kryptach. Co z tego? Byli tam sami którzy nie potrafili walczyć, kaleki, dzieci itp. Znowu padło kilku statystów a reszta chowała we wnękach XD
  • Odpowiedz
  • 15
@terwer358: to wiele wyjaśnia. Pod względem efektu wyglądało to dobrze. Cała armia nieustraszonych i głodnych krwi dzikusów jedzie na wroga i zostaje wycięta w 10 sekund. Wszyscy już wiedza ze to będzie bitwa nie do wygrania. Bardzo fajnie pokazany strach i siła nieumarłych. Wszystko na nic bo końcówka pisana na kolanie :P
  • Odpowiedz