Wpis z mikrobloga

To nie jest tak że ten odcinek był zły, po prostu był dla mnie sporym zawodem. Czuję że można było to zrobić 100 razy lepiej, ale przez to że chcieli zrobić wszystko "ekstra" to straciło to cała magię. Rule od cool mocno działa w tym odcinku i dothrakowie że to zapłacili, tak samo pani Mormont gdyby nie zabijała olbrzyma to wyszło by lepiej. Co chwila ktoś padał i ktoś kogoś ratował, nie mówię że to źle ale kiedy są wtedy ujęcia na twarze to robi się strasznie hmmm patetycznie. I w sumie to było czuć się tym odcinku patos. I tego patosu jest w tym serialu zdecydowanie za dużo, każde słowa muszą być ciętymi ripostami, każde ruchy muszą być epickie etc etc za dużo tego po prostu. A co do śmierci NK, to nic złego że Arya go zabiła, ale dlaczego to było takie łatwe i nieciekawe. Theon mógłby zranić NK wcześniej, Melisandre jakoś się poświęcić, bran odwrócić uwagę króla no cokolwiek było by ciekawsze od magicznego teleportowania się nad NK i zabiciem go. Wyszło po prostu płytko i żal że nie było lepiej wiarygodniej i ciekawiej . . .
#got
  • 7
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SomberDark: theon nie mógł zranić. Draśnięcie dawałoby killa. A mellisandre możliwe że sie poświęciła. No chyba że faktycznie miała depresje i sie zabiła bo tak.
  • Odpowiedz
A mellisandre możliwe że sie poświęciła

@guest: problem w tym sezonie jest taki, że wszystko było "możliwe" i wszystko co ciekawe było poza kadrem. Rozmowa Tyriona z Branem, to co tam odszamaniała Melisandre, to jak Aria przebiła się do sadu i jak się tam w ogóle pojawiła. To co działo się w kryptach za plecami Tyriona. Pokazane były najmniej istotne elementy i wszystko trzeba interpretować
  • Odpowiedz
@kojiii: mnie najbardziej chyba boli brak taktyki, o ile w Lotr brak taktyki przechodził bo taka konwencja i tam po prostu się atakowało frontem tak w przypadku GoT to po prostu tak bardzo bardzo nie pasuje. Brak łuczników prawie, katapulty na 1 wystrzał w swoich konnych i stoją z przodu, barykady z tylu. No nikt nie pomyślał żeby jakoś zatrzymać impet? Pomijam że na murach było z głównymi postaciami może jakieś
  • Odpowiedz
@SomberDark: te kwestie to ograniczenia produkcyjne. Zapowiadano rozwałkę w stylu LOTR, ale do Helmowego Jaru to jednak ta bitwa nie ma podjazdu. Nadal to jednak było takie... telewizyjne. Przez dwa lata sprzedawano mi obietnice czegoś epickiego, a dostałem tylko coś bardzo dobrego. Stąd ten niedosyt.
  • Odpowiedz
@kojiii: Dokladnie, telewizyjne to dobre słowo. W ogóle myślę że chcieli powtórzyć sukces bitwy bękartów ale przesadzili z szalejącą kamerą. Te wszystkie ujęcia i walki były jakieś takie, hmmm nijakie bez pomysłu takie rąbanie na lewo i prawo. Myślę że jak by skrócili ta bitwę ale ja przemyśleli to było by lepiej.
  • Odpowiedz