Wpis z mikrobloga

Pokolenie 45+ lat jest nie do uratowania. Oni nadal myślą że to pracownik jest dla pracodawcy.
Gość daje mi pracę i szanse na zarobek, ja pracuję na siebie i na niego. Taka trochę symbioza w moim rozumowaniu.
Starsze pokolenia myślą, że pracodawca to PAN, a na ich miejsce jest 100 chętnych jak w latach 90tych i żenią się z robota i dają się poniewierać jakimś januszom i to ich wybór ale jaka inba była jak zadzwoniłem do gościa zapytać o stawkę, gość mi nie chciał powiedzieć nawet orientacyjnie ile się mogę spodziewać i podziękowałem. Hurr durrr filozof, że tylko o pieniądze mi chodzi... że zamykam sobie drogę do firmy od razu na starcie... No #!$%@?, tak, do pracy chodzę tylko dla pieniędzy.
#januszebiznesu #bekazpodludzi #pracbaza
  • 57
  • Odpowiedz
@TKX1: W ostatniej mi czarowali tą kartą,a po 10h plus po godzinie dojazdu do firmy w jedną stronę (bo korki), ostatnie o czym marzyłem to jakaś #!$%@? siłownia czy sauna. XD
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: widzę, że kolega roszczeniowy jak cała reszta młodych. Otóż pracuje to się dla IDEI, dla samej możliwości pracy, bo praca UBOGACA (ale nie wzbogaca) oraz USZCZĘŚLIWIA. A ty, roszczeniowy milenialsie, za ten zaszczyt pracowania u wielce szanownego Janusza chciałbyś jeszcze WYNAGRODZENIE? Może jeszcze w formie PIENIĘDZY?
  • Odpowiedz
W ostatniej mi czarowali tą kartą,a po 10h plus po godzinie dojazdu do firmy w jedną stronę (bo korki), ostatnie o czym marzyłem to jakaś #!$%@? siłownia czy sauna. XD

@tylkoocosspytam: Podobnie teraz mam, wciskają mi jakiegoś multisporta. Niech mi #!$%@? dofinansują do browara i wódki, bo na trzeźwo nie da się teraz żyć xD
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: nie każdemu po studiach proponuja 30k na rękę. W dalszym ciągu, walcząc o lepszą pracę rywalizujesz z całą armią ludzi, potem robisz raporty których nikt nie czyta itp. itd. Jesli nie ma dla kogoś ratunku, to chyba dla budżetówki.
  • Odpowiedz
Nie lubisz miłej atmosfery, prestiżowej lokalizacji, dynamicznego rozwoju i dofinansowania do karty MULTI #!$%@? SPORT?!

@TKX1: Ja to lubię taką pracę, gdzie dają "narzędzia niezbędne do pracy". Zawsze fajnie jak pracodawca zadba i nie trzeba z domu nosić wszystkiego. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: pardon dzisiaj pod info o podwyżce cen biletów w Krakowie znalazlam komentarze laski (pod kazdym krytycznym komentarzem ze strony osoby dojeżdżajacej do pracy) ze jesteśmy to winni temu miastu i nie powinno się krytykować miasta które nam daje pracę xD laska maks 35 a mentalnie janusz
  • Odpowiedz