Chciałem namierzyć i odwiedzić grób koleżanki, a de facto nawet nie znam na którym cmentarzu ją pochowano. W jednej parafii, telefonicznie, ksiądz mi odmówił sprawdzenia danych, w drugiej po 5 min wertowania ksiąg proboszcz nie odnalazł. Znam wiek (rok urodzenia), imię i nazwisko (po mężu - panieńskiego nie znam) oraz z grubsza datę śmierci. Kontaktu do rodziny nie mam.
@marcinst: wydaje mi się że cmentarze "namierzają" groby aby pomóc je odnaleźć w gąszczu alejek. Nie wiem jak to jest prawnie usankcjonowane ale przed erą RODO-srodo cmentarze pomagały w tej kwestii. Pytanie czy natrafiłeś na księdza łapówkarza i czy powinieneś uiścić ofiarę?
@marcinst: lepiej i łatwiej byłoby przez rodzine odnaleźć myśle, na fb poszukaj, może ona tez ma jeszcze konto na fb? Wiec jej znajomych popytaj, rodzine itd. A jeśli już nie ma to trochę lipa
@jabadabadupka: Nie chcę się tu uzewnętrzniać. Jej rodzina i mąż jest/była pato. Nawet jeśli miałbym namiar to niespecjalnie chciałbym z nimi rozmawiać, a i oni niekoniecznie udzieliliby mi info.
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
W jednej parafii, telefonicznie, ksiądz mi odmówił sprawdzenia danych, w drugiej po 5 min wertowania ksiąg proboszcz nie odnalazł.
Znam wiek (rok urodzenia), imię i nazwisko (po mężu - panieńskiego nie znam) oraz z grubsza datę śmierci.
Kontaktu do rodziny nie mam.
Jakieś pomysły?
#mikromodlitwa
przepraszam za śmiecenie na tagu, sam nie wiem jak to otagować.
Pytanie czy natrafiłeś na księdza łapówkarza i czy powinieneś uiścić ofiarę?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu