Wpis z mikrobloga

@Hamza: ostatnio zainteresowałem się łowieniem na włos. Mam kilka pytań: czy używasz koszyka zanętowego? Używam feederow 3.9m 120g czy te wędki nadają się do włosa? Używasz odwaznika? Czy kupne przypony z wlosem są coś warte czy lepiej samemu kręcić?
via Android
  • 0
@Exymus odważnik? Dziś koszyk jakoś z 25g na żyłkę chyba 0.20, na drugiej sprężyna bez obciążenia na żyłce 0.23, chwilowo brak brań u mnie i u pana obok
via Android
  • 0
@R__M ja oszczędny więc sam robię włos po swojemu, a na wlos możesz łowić na wszystkie metody świata, nawet na splawik, choć wypadałoby by przynęta leżała na dnie
via Android
  • 1
@R__M sam ciężarek przelotowy, a na haczyku przynęta, na pewno ma sens, kiedyś zanim zacząłem łowić na włos to parę razy tak łowiłem, zero zanęty i mimo to szlo coś złowić, a żeby było smieszniej, miałem chyba ciężarek 5g, haha, ale było widać brania, tylko niekomfortowo się ustawia sygnalizator więc lepiej by ciężarek miał więcej gramów. Ogólnie tak chyba nikt nie łowi, bo każdy chce zanętę serwować. Chyba wyjątkiem są ludzie łowiący