Wpis z mikrobloga

#marihuana
#wykopjointclub
#narkotykizawszespoko

Miałem od lat pewne nietypowe, nurtujące mnie pytanie - mianowicie, jakiej odmiany jest typowa marihuana kupowana od przeciętnego, stereotypowego, ulicznego dealera? Wiecie co mam na myśli - Taki dealer nigdy nie ma cudów w postaci Purple Kush czy Amnezji tylko po prostu mówi że ma zwykłą "marychę" (Koszt ok. 30zł?) - tylko jeden rodzaj, który oczywiście zachwala ( ͡° ͜ʖ ͡°). Osobiście mam tylko kilka "domysłów" co do tego tajemniczego gatunku:

- Raczej na pewno jest to hybryda Sativy z małą domieszką Indici. Media i broszurki narkotykowe, które dostawałem kiedyś w gimnazjum opowiadały o efektach (pozytywnych i negatywnych) palenia, które opisują stan po wypaleniu takiej odmiany prawie w 100% - a pamiętajmy że przeciętny 15 latek raczej nie wyda więcej jak 40zł za gram więc nie jest to droga odmiana a właśnie ta typowa, uliczna. (Efekty po wypaleniu powiedzmy 80% Sativy 20% Indici to wyglądało z moich doświadczeń tak: Pierwsza minuta wchodzi, kolejne 10 minut myślotok, potem gastrofaza, po godzinie relaks.)

- Ten gatunek pewnie nawet nie ma nazwy - to pewnie musi być hybryda uprawiana w Polsce od...ja wiem..40 lat? Z tego co wiem u nas gandzię uprawia się na konkretną skalę od wczesnych lat 80. Podejrzewam że hybrydyzowano te wczesne odmiany by zwiększyć ich moc z 10% THC do chociaż 20% bo jednak są tanie a kopią :)

- A, no i jeszcze te broszury wspominały (błędnie) o mocniejszej odmiana zwanej "skunem". Oczywiście wiadomo że chodzi o "skunk", stąd wnioskuję że ta typowa, "uliczna" odmiana ma ok 18-25% THC.

Jak ktoś z was wie więcej albo też ma ciekawe obserwacje to odpisujcie śmiało :)
  • 9
@Kemotx: pierdoły straszne tu wypisujesz w większości, a co do ogólnego pytania to raczej najpopularniejsze 'na ulicy' będą takie odmiany, które łatwo się hoduje i dają optymalne plony, i nie będzie to raczej koniecznie akurat sativa, szczególnie jak weźmie się pod uwagę i porówna działania obu rodzajów, to indica na mój rozum przynajmniej powinna dużo lepiej odpowiadać działaniem na oczekiwania przeciętnego sebka z bloku

ogólnie to to da się rozpoznać z
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Kemotx: Każdy grower który uprawia pod handel hurtowy oraz dilerzy mają #!$%@? na odmianę, ma być szybko i wydajnie i najlepiej jakby miało słaby zapach, nie istotna jest moc - ludzie i tak kupią.

Na całe szczęście w większości trafia się temat od mniejszych growerow którzy nie robią na taką skalę, dodatkowo dużo przyjeżdża z Czech i Niemiec.

Ja za każdym razem temat mam inny, od 100% sativy po 100% indici