Wpis z mikrobloga

@Rafixo: gratki u mnie od kilku dni i naprawdę robi robotę ale trzeba nauczyć się trochę grać nim chociaż uważam, że jeszcze nie ogarniam :D podobny do Havertza FS i havertza tez polecam
@Rafixo dobry zakup jedyny piłkarz którym gra się tak samo świetnie po 300meczach jak po 10. Ale aż takiej różnicy ceny między platformami się nie spodziewałem z 2miesiace temu na Xboxie kupiłem go są 1.6
@radlin99: Ze wszystkimi lepszymi kartami jest tak samo, z SBC o jakieś super karty czy o ikony też, ceny sbc ikon na PC potrafią być 1.5 raza większe niż na konsolach, przykładowo ostatnio Ronaldo 5kk na konsolach, a na PC 7.5kk.
@radlin99: Teraz popatrzyłem i jest jeszcze większą różnica, na Xbox 4.8kk, a na PC 7.8kk xd Także pozdro dla nas PCtowców. Z tych lepszych ikon dla przeciętnego gracza możliwy do zrobienia będzie tylko Vieira i to nie zawsze. Sam mam dwie bardzo dobre ikony OP w składzie, a gram bez wydawania realnej kasy i planuje zrobić albo Vieire po totsach albo jakiegoś Blanca na obronę.
@radlin99: Tak, ale na PC gra o wiele mniej ludzi i ciezko znalezc przeciwnika na podobnym poziomie, 80% czasu albo dostajesz totalnych plackow albo typa z ktorym nie mozesz prosto podac. Na konsolach gra tyle osob ze kazdy znajdzie cos dla siebie i latwiej sie wbija rangi.
@radlin99: Ale poziom przeciętnego gracza jest większy, poziom składów, na które trafia się w LW reż jest wysoki. Nie mówię o tych zawodowych graczach, bo na PC nie ma żadnego, bo gra nie wspiera PCtowców.
@radlin99: Kolega wbijał regularnie G2 na PC, przeszedł na konsolę i wbija e3 xd ile ludzi, tyle przypadków. Widzę jakich przeciwników losuje YouTuberom na poszczególnych etapach gry i często są to w większości złote składy do takiego G1, później trafiają się trochę lepsze składy. Na PC w niektórych LW przez 15 pierwszych meczów trafiam na składy z Cristiano i 5 ikonami, a przeciwnicy grają zazwyczaj bardzo dobrze. Ile przypadków, tyle teorii.
@bart0sz: Ja mam głównie problemy z płynnością przez wzgląd na sprzęt, na którym gram, bo zrobiłem błąd kupując lapka do pracy, a nie do grania. Internet po 80 mega wysyłanie i odbieranie danych, ping mniejszy niż 20, a i tak często są lagi przez te serwery EA.
@Wojtini1996: mam xbox one x z fifa, futa nie odpalalem nawet, tylko tyle co offline jak znajomi wpadna bo wygodniej niz na lapku. Fut juz na laptopie.

Ile masz fps na lapku? Moj tez demonem szybkosci nie jest
@Wojtini1996: @radlin99: @Rafixo: ja grałem na PC i wbijałem 25 wygranych, 3x w top100 byłem, kupiłem ps4 i mam 20-22 wygrane, ale będzie lepiej, kwestia tez składu, bo na PC miałem mocny tutaj mam gorszy, do tego dochodzi pad od ps4 który nadaje sie na śmietnik xD
@gunwo123: Na konsolach gra się trudniej w późniejszych etapach, PCtowcy nie dochodzą do tych trudniejszych etapów u siebie, bo cały czas trafiają na ciężkie składy xd Gram na PC na padzie od klocka 360, ale planuje kupić tego do One z adapterem, mniejszy i zgrabniejszy. Mówią, że trzeba się przyzwyczaić do padów od PSa, ale jak ktoś zagra tym od klocka to w większości przypadków nie będzie miał ochoty grać gorszym
@Wojtini1996: pada od 360 wspominam najlepiej. Uzywalbym dalej gdyby nie potrzebowal dodatkowego adaptera. Nie ma nawet co porownywac, po paru latach ten triggery w tym od 360 dzialaja bez zarzutu, a w obu ktore dostalem z one x juz skrzypia, a konsola ma z pol roku...
@bart0sz: nie odpalałeś futa na konsoli a porównujesz płynność gry między platformami? kilka osób już na tym tagu piszę że jest taka różnica między pc a konsolami a porównania do tej pory nie widziałem, ja mam gorszy internet i jak jest weekendy to wszystko zamula i na pc, a widzę u youtuberów że gra chodzi płynnie na konsoli
@gunwo123 przesiadłeś się na PS4 jak wrażenia?
@AgentBroda: widzialem, slyszalem, grac nie chcialem. Na yt tez sa jakies wypowiedzi jutuberow, ale masz racje, w przyszly weekend zrobie testy, bo w tym juz punktow nie wbije na konsoli. Internet ten sam do obu platform, takze bedzie miarodajny test. Swoja droga wystarczy wziac pod uwage liczbe graczy, zeby wyciagnac takie wnioski.
Swoja droga wystarczy wziac pod uwage liczbe graczy, zeby wyciagnac takie wnioski.

@bart0sz: jak wszystko rozgrywa się na tej samej infrastrukturze to niekoniecznie, a co do youtuberów to widziałem jeden mówił jak to u niego płynnie a na konsoli u kolegi już nie, ale co dla mnie najważniejsze nie porównał internetu swojego i kolegi a to może być kluczowe