Wpis z mikrobloga

@pepkodziobak: Bo pizza w większości polskich domów ma niewiele wspólnego z włoskim oryginałem. Tona składników, których żadne ciasto nie utrzyma. Robi się z tego bezpłciowa mamałyga. Żeby to miało jakiś smak trzeba zalać sosikiem ¯\_(ツ)_/¯
Sam przez to przechodziłem, później odkryłem, ze minimalizm w pizzy to jest to ()
  • Odpowiedz
@Nirin: jeśli pizza jest podłego smaku to tylko Sriracha, ew. jeśli jemy pizzę z da grasso to polecam zabić jej smak sosem ostrym który w przeciwieństwie do pizzy jest bardzo dobry.
  • Odpowiedz
@Wycu91 Ale przecież pizza to nie tylko "włoska". Więc nie porównuj zwykłej pizzy do takiej. Większość w Polsce raczej jada na grubym cieście, z mnóstwem dodatków właśnie, dlatego żeby się najeść albo na gastro ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja też lubię od czasu do czasu taką wszamac, a nie tylko na cieniutkim cieście pizzę z szynką.
  • Odpowiedz