Wpis z mikrobloga

Po pół roku w swojej pierwszej pracy właśnie dostałem ofertę przedłużenia umowy. Stawka bez zmian. W międzyczasie w styczniu wszyscy na umowach na czas nieokreślony dostali podwyżki inflacyjne. Czyli moi koledzy na takim samym stanowisku zarabiają ode mnie więcej. Liczyłem że przy przedłużenie umowy też dostanę taka podwyżkę aby stawka była taka sama. I teraz moje pytanie jako osoby niedoświadczonej mogę ugryźć jakoś ten temat? Chcę przedłużyć umowę.
korpo - #capgemini #korposwiat
  • 6
  • Odpowiedz
oczywiście, ja w tamtym roku powiedziałem, że jeśli chcą mnie zatrzymać to proszę o podwyżkę bo pracy jest więcej niż się spodziewałem. na początku nie ale za 2 dni sami przyszli i jebnęli podwyżkę :)
  • Odpowiedz
@woodywoodpecker: Nie słuchaj @cofko, tylko idz pogadaj z przełozonym. Powiedz, że chcesz zostać ale liczyłeś na podwyżkę X%.
Pamietaj natomiast o tym, że koledzy na takich samych stanowiskach czesto beda zarabiali wiecej, a często mniej. Jeśli chcesz zarabiać wiecej, musisz sprawić, że bedziesz wiecej wart dla firmy: szkolenia, rozwijaj sie, interesuj się, rób krok więcej niż wszyscy oczekują. Najlepiej znajdź jakąś niszę w zespole i wyspecjalizuj się w niej. W
  • Odpowiedz