Aktywne Wpisy
Zazeraxim +25
Jakoś od dłuższego czasu boję się przemijalności. Także nachodzi mnie myśl, że to wszystko to jakaś #!$%@? fikcja. Jestem w 4 klasie liceum i czuje się wyalienowany. Czuję że nie pasuje do tego społeczeństwa. Mam już dosyć tych #!$%@? dzieci z tiktokow, dziecinnych sposobów zwracania na siebie uwagi. Z drugiej strony potrafię zamienić się w takiego dynamiczniaka i założyć na siebie ta maskę "spoko gościa" mimo, że wewnętrznie odczuwam pustke. Czasami wolę
Pieczeń rzymska z jajkiem wielu ludziom kojarzy się bardzo mocno z wielkanocą, więc pomyślałam że to dobry czas w końcu się za nią zabrać. Wyszła świetnie, choć moim zdaniem najlepszą konsystencję osiąga na zimno, kiedy cała galaretka, która powstała podczas pieczenia się zetnie.
600g mielonej łopatki wieprzowej
100g boczku wędzonego w cieniutkich plastrach
100g cebuli
50g masła
4 jajka
15g łuski babki jajowatej
100ml wody
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżki koperku
Pieprz
Po łyżeczce: soli, papryki słodkiej, pieprzu ziołowego
3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Keksówkę o wymiarach 11x21cm wyłożyć plastrami boczku.
Cebulę posiekać i usmażyć na maśle.
Wymieszać z pozostałymi składnikami.
1/2 masy wyłożyć do keksówki, uformować zagłębienie w którym ułożyć jajka. Przykryć pozostałą masą.
Piec 50 minut w 190°C.
Wystudzić.
Można jeść też na ciepło, jednak moim zdaniem na zimno smakuje lepiej :)
MAKRO:
1911kcal 168B 130T 10W
Porcja [1/4] :
477kcal 42B 32T 2W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Zamiana sosu Worcester na jasny sojowy dużo nie powinna zmienić? Bo ma zdecydowanie mniej węgli, wtedy się znajdzie miejsce jeszcze na jakieś warzywa :) No i będę robił bez łusek, dam znać czy się nie rozpada.
@thePiter jasne, sojowy tez może być. Daj znać bo sama jestem ciekawa :D