Aktywne Wpisy
MishMashStudio666 +4017
Hejo! mam dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
kret17 +201
- No no, widać, że plac świeżo po remoncie, nawet nowy bruk położony Słychać głosy z tłumu.
- Kurde, jakbym wiedział, że tak bruk położą to bym do przetargu zgłosił wujka z tawerny, swój chłop, u siebie zrobi na odwal, ale u obcego też na odwal, ale chociaż tanio no i stołek obsadzony. Ktoś również skomentował z tłumu ludzi.
Kiedy wszyscy ludzie znaleźli się już na placu i było słychać ich głośne rozmowy nagle dało się usłyszeć donośne….
- CISZA! Krzyknął Tehnokratus Achtunkus
- Rozpoczynamy proces, chciałbym powitać Pana Gubernatora, oskarżyciela Wolesława Bałęsę ( @Akumulat ), obrońcę Josepha Slanta ( @SirSherwood ) oraz wszelkich pozostałych ludzi obserwujących proces.
( @Anagama @gasior22 @krasik01 @Lisaros @Mnichuy @Onde @Miczubezi @pocotosienoginoco @eliot123 @ZdenerwowanyBialorusin @endrjuk @Grzechu10g @Stalowa_Figura @Yokaii @Queltas @Awarage @Kroomka )
Nastał moment ciszy, wszyscy zajęli swoje miejsca siadając na krzesłach, liczniejszy tłum nadal stał obserwując rozwój procesu, podczas gdy sędzia, oskarżyciel oraz obrońca zajęli swoje miejsca siadając na przygotowanych krzesłach, na podwyższeniu.
- Wprowadzić oskarżonego. Rzekł Achtunkus
Strażnicy wprowadzają oskarżonego, który widząc pierwszy raz światło słoneczne od dłuższego czasu mruży oczy, po chwili przykuwają go do żelaznego siedzenia zamontowanego mocno do podłoża na środku placu w żelaznej klatce i zamykają za sobą drzwi na klucz.
- Dobrze, oskarżonym tutaj osobnikiem jest nasz znajomy, osoba, którą wszyscy znają z jego zamiłowania do wędrówek, pioniera Fredrico Vespucciego ( @Relkin ). Oskarża się go o podpalenie kościoła katolickiego co w konsekwencji doprowadziło do zapalenia się sporej części miasta i uśmiercenia tym wielu mieszkańców w prawdziwych męczarniach….
-Ty podły gnoju, jak mogłeś! Słychać głosy z tłumu
-Moja żona spłonęła żywcem! Odpowiesz za to! Ktoś z tłumu krzyknął podsycając i tak spory gwar tłumu
Tehnokratus Achtunkus uderza młotkiem
- Proszę państwa o ciszę, wiem, że jest to czyn podły i haniebny, jednak zachowajmy poziom cywilizacji, którą reprezentujemy. Chciałbym przekazać głos oskarżycielowi Wolesławowi Bałęsie ( @Akumulat ), który to przeczyta pełną listę zarzutów oraz zada pytania oskarżonemu.
Wszyscy w oczekiwaniu czekają na słowa oskarżyciela
#lacunafabularnienewbristol #lacunafabularnieczarnolisto
François
To że się przyznał to mógł kłamać! Uważajcie, jak możecie ufać podpalaczowi!
Wolesław Bałęsa
Proszę rozwinąć panie Komendancie. W jaki sposób amunicja zdradziła pana Vespuciego?
Komentarz usunięty przez moderatora
Sam O'War
Staje sobie w miejscu lekko podwyższonym, tak że ma oskarżonego jak na patelni. Opiera się o podłużny pakunek.
- oby się pan sędzia nie pomylił i nie trzeba było poprawiać - dodał do siebie, cicho
Samuel Madarra
Oh, to proste panie Wolesławie. Każdy strażnik przed wyjściem, ma wydawaną amunicję liczoną co do sztuki, rozumie pan...budżet. Vespuci pełnił wtedy swój ostatni dyżur przed wyprawą. Dostał dokładnie osiem kul. Kiedy wracał, oddał siedem. Nie potrafił wyjaśnić dlaczego zdał mniej amunicji niż wydaliśmy mu na cza patrolu.
Ponadto, na przesłuchaniu twierdził, że nie strzelał do podpalacza, kiedy świadkowie mówią o 2 strzałach. Jeden wystrzał oddał pan Pax, z
- Dziękujemy Panie komendancie, proszę kolejnego świadka na mównice, Pana Paxtona Ladriana ( @Zeroskilla)
Był pan pierwszą osobą przy panu Riku, gdy został postrzelony przez podpalacza. Świadkowie mówią, że oddał pan w jego stronę strzał. Proszę się przyjrzeć, czy rozpoznaje pan oskarżonego, jako osobę, która ścigała pana Rika?
Pax Ladrian - świadek
Uhh.. nie wiem czy jestem odpowiednią osobą na tym miejscu. Jestem spowinacony z ofiarą postrzelenia, to mój młodszy, przyrodni brat którego kocham nad życie. Obawiam się, że mój partner Wayne ( @KrzemowyDuch ) lepiej by się nadawał na świadka. Mimo wszystko jako prawie-że-oficjalny stróż prawa przyrzekam że będę mówił prawdę i tylko prawdę.
Minęły trzy miesiące a ta chwila nie daje mi spokoju w snach, Rik
Xantus - Naukowiec!
O, o, ktoś kto w końcu dobrze myśli Eksperymenty to jest to... takie wycinanie, nacinanie, przecież to sama radość mam nadzieje że mój list dojdzie do władz i zgodzą się na sekcję ... Co tam bazgrasz? Jakieś ciekawe wizje unicestwienia tej kanalii?
Stuka młotkiem w biurko
- Dziękuję świadkowi za odpowiedź na pytania. Chciałbym teraz powołać kolejnego świadka zgodnie z listą świadków, Pana Andre de Rivaux ( @ZdenerwowanyBialorusin )
Bierze łyk wody
- Niech najpierw zada mu pytanie obrońca ( @SirSherwood , a potem oskarżyciel ( @Akumulat ) jeżeli mają taką wolę. Świadek niech odpowiada na ewentualne pytania.
- Panie Samie, proszę nie celować, oskarżony jest tuż obok mnie i nie czuje się bezpiecznie jak pan we mnie celuje, mimo, że jest pan znany ze swojej celności - Slant spojrzał na Sama z uwagą po czym zwrócił się do świadka - Panie Paxie, pytanie które mi nie daje spokoju. Czemu panowie nie potrafili zdecydować kto jest winy koniec końców? Gdyż jak panowie zeznali, mieliście dwóch podejrzanych.
Sam O'War
Gdybym pana trafił Panie Slant to by znaczyło że w pana celowałem, proszę być o to spokojnym. Jesteśmy na pokojowym sądzie, jeszcze w miarę pokojowym.
Pax Ladrian - świadek
Hmm.. poświęciłem na to śledztwo cały swój wolny czas i ostatecznie mieliśmy dwóch podejrzanych, jednak zebrany materiał dowodowy nie pozwalał na uznanie stuprocentowej winy tego drugiego. Mimo, że z Waynem mamy doświadczenie w takich sprawach to jesteśmy nowi w mieście i poczekaliśmy na oficjalne stanowisko straży miejskiej by upewnić się czy mamy zgodność. Nie chcieliśmy zbyt szybko rzucać słów na wiatr. Cały materiał dowodowy jaki
Joseph Slant
- Panie Andre, jest pan znanym i szanowanym człowiekiem, więc ufam, że odpowie pan szczerze. Czy pan Frederico dziwnie się zachowywał podczas wyprawy?
Wolesław Bałęsa
Nie mam dodatkowych pytań do świadka. By być szczerym, dodam, że chciałem zadać takie samo pytanie jak pan Slant. Możemy przejść dalej wysoki sądzie.
- Dziękuję za pytania oraz dziękuję świadkowi za odpowiedź. Chciałbym teraz oddać głos Panu obrońcy z urzędu ( @SirSherwood ), który przeczyta oświadczenie świadka, który nie mógł się tutaj dzisiaj pojawić.
Joseph Slant
- Mam dla wysokiego sądu i dla obywateli miasta dwa ważne oświadczenia. Niestety jeden ze świadków nie mógł się stawić na rozprawie, ale wręczył mi to oświadczenie, a jako iż wierze, że każdy ma prawo do obrony to je przyjąłem - Joseph rozejrzał się po tłumie, wyciągnął pergamin po czym odchrząknął i głośno przeczytał.
- Oświadczenie Staholomilla Stahello. Rozmawiałem z oskarżonym na tematy religijne lecz rozmowa
- Dziękuję Panu obrońcy ( @SirSherwood ) za oświadczenie. Chciałbym jeszcze, aby głos zabrał oskarżony ( @Relkin ). Nie musi zabierać głosu, jeżeli uzna, że milczenie jest jego najlepszym oświadczeniem niech i tak będzie.
Patrzy w kierunku oskarżyciela ( @Akumulat ), a potem w kierunku obrońcy ( @SirSherwood )
- Jeżeli oskarżony uzna, że chce przemówić możecie mu zadać po jednym pytaniu, następnie zapraszam do budynku za placem w celu