Aktywne Wpisy
akro81 +738
Mój post na mikroblogu dotyczący zwandalizowania Toyoty Celiki 5 generacji przez łódzkich studentów podczas Juwenaliów PŁ mający 1200 plusów i realny wpływ na możliwości odszukania sprawców tego zdarzenia został usunięty. Prawdopodobnie dlatego, że studenci zostali tam nazwani przeze mnie w sposób niewulgarny, choć w pewnym sensie obraźliwy.
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę
źródło: toyota
Pobierz
affairz +269
KOCHANIII (zachrypniętym głosem jak Pani Seneszyn)
Jeśli Marszałek @mickpl nie wróci (a towarzysz prowadzący Białkov robi wszystko, żeby nie wrócił) będziemy musieli wybrać nowego marszałka. Chciałbym nieskromnie zaproponować swoją skromną kandydaturę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poniżej moje główne atuty, poparte załączonym listem referencyjnym od poprzedniego pracodawcy:
- jestem wytrwały, zajmuję się tym
Jeśli Marszałek @mickpl nie wróci (a towarzysz prowadzący Białkov robi wszystko, żeby nie wrócił) będziemy musieli wybrać nowego marszałka. Chciałbym nieskromnie zaproponować swoją skromną kandydaturę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poniżej moje główne atuty, poparte załączonym listem referencyjnym od poprzedniego pracodawcy:
- jestem wytrwały, zajmuję się tym
źródło: rentierz
Pobierz

chciałbym zacząć pracę w testowaniu w Poznaniu. W poprzedniej pracy uzbierałem sobie na tyle oszczędności, żeby jakiś czas być w stanie za to przeżyć i chciałbym zacząć rozglądać się za poważnym doświadczeniem (myślałem o stażu, może być darmowy). Na własną rękę ogarnąłem wiedzę z ISTQB i mam raczej słabe podstawy podstaw w Javie (tzn. czytanie kodu).
Pytanie gdzie się rozglądać za taką pracą - czy wysyłać masowo do różnych firm CVki? I jak wg Was taka CVka powinna wyglądać, bo jednak wiem, że nie mam doświadczenia, ani za dużej wiedzy, a ciężko tam zawrzeć samą chęć do pracy.
#programowanie #testowanieoprogramowania #qa
Zanim swoje gdzieś wyślesz, obejrzyj to:
https://www.youtube.com/watch?v=1lloUWO8Vzc&
Potem zrób CV i daj komuś z doświadczeniem do przeglądnięcia. (mogę sie tym zająć w wolnym czasie).
Natomiast sama znajomość ISTQB i nic nie znaczące podstawy podstaw javy to w tym momencie za mało, nawet na darmowy staż. Musisz się
SQL jest wymagany w większości ogłoszeń. Pisanie joinów "z głowy" bez opierania się o wzór nie jest trudne, a działa na plus.
Do tego - znajomość obsługi narzędzi do zarządzania dokumentacją testową (np. testlink, testrail, xray) i bugtrackerów (Jira, Youtrack). Ew. coś więcej, do zarządzania całymi projektami (to jak masz za dużo czasu. Np. HP ALM czy Azure DevOps).
Angielski - b2 w mowie to w tym momencie minimum
Ogólnie dość cenione jest sprawne obsługiwanie kompa, jakiś rodzaj "srpytu", umiejętności komunikacyjnych i trochę wiedzy technicznej.
Co do samego ISTQB - nie warto się uczyć regułek na pamięć, tylko czytać i starać zrozumieć, jakoś to sobie ułożyć