Wpis z mikrobloga

@Leel00: do kompa podłączona stara wieża Technics ze wzmacniaczem. Słuchane 80% na kolumnach od tej wieży + podczas gier 20% na sennheiser hd 202.
Nie oczekuje Bóg wie czego, bardziej chodzi mi czy opyla się taka akcja, czy zaprzątać sobie głowę czy zostawić integre.
  • Odpowiedz
Jak i tak wszystko idzie przez wieżę i głośniki pod nią podpięte, to chyba gra nie warta świeczki. ALC nie jest jest takie złe, a i chyba ewentualnych problemów z oprogramowaniem mniej.

@Wojtas87:
  • Odpowiedz
ALC892

@Leel00: Dzięki Mireczku, chyba faktycznie dam sobie spokój...
Widzę że siedzisz w temacie to zapytam, a jak odniesiesz się do Sound Blaster Audigy 4 live względem ALC i tego Xonara?
SB miałem w starym kompie i ciekawy jestem czy będzie gorzej czy lepiej
  • Odpowiedz
Ciśnie cię na zewnętrzną? ;) Nie znam się zbytnio. Kiedyś rozważałem podobną operację i zostałem przy integrze. Jakiejś dużej różnicy nie było (może z racji głośników/słuchawek), więc po co przepłacać. Integra nie buczy, nie szumi, gra, a audiofilstwo przy słuchaniu streamów czy spotyfy to ściema ;)

@Wojtas87:
  • Odpowiedz
@Leel00: Ciśnie mnie na kombinowanie :D Widzę dobrze ocenianą dźwiękówkę za 50zł i już chore myśli pojawiają się w głowie :P
Nieee, zewnętrzna to już za mocno :P
  • Odpowiedz
@Wojtas87: Jak już koniecznie chcesz coś zewnętrznego kupić to poszukaj jakiegoś fajnego używanego DACa, już taki za 200 cbl będzie zauważalnie lepszy od integry, a przynajmniej ja tak miałem po przejściu z #!$%@? Realteka w moim lapku a wtedy jeszcze miałem tanie słuchawki za 200 cbl
  • Odpowiedz