Wpis z mikrobloga

• 2
Czy jest tu ktoś kto pali (vapuje ( ͡ ͜ʖ ͡) ) liquidy z C-D i jednocześnie choruje na #wzjg lub #crohn ? W styczniu kupiłem olejek Kush Master Stoner i z początku wszystko było super ale po jakimś czasie moje jelita zaczęły świrować, najpierw biegunka a później do tego krew. Infekcje wykluczone, gastro podejrzewa właśnie CU. Za tydzień kolo, żeby potwierdzić diagnozę. Najpierw wystraszyłem się, że to świństwo mogło wywołać zaostrzenie i odstawiłem ale dwa dni temu zapaliłem znowu i tym razem widzę poprawę. Czuję się lżej i rzadziej biegam do kibla. Nie wiem już czy to pomaga czy szkodzi. Macie jakieś doświadczenia?

#epapierosy #c-d #medycznamarihuana #medycyna
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@mojemacki Nie mam pojęcia. Czytałem parę artykułów o ludziach chorych na to swinstwo, którzy leczą się medyczną marihuanen i olejkami C-D. Twierdzą, że efekty są. Z drugiej strony były też jakieś badania, które pokazały, że to jest równie skuteczne co placebo
  • Odpowiedz
@Zralok: w przypadku schorzeń typu wzjg czy crohn #c-d znajduje zastosowanie - szczegółowe informacje możesz znaleźć na naszym blogu

Faktycznie różnicę w tym przypadku może robić forma stosowania C-D. Podczas inhalacji biodostępność jest wyższa ale utrudnia to regularne stosowanie odpowiedniej dawki. W przypadku oleju dostępność substancji dla organizmu jest niewiele niższa, lecz daje ona pełną kontrolę nad przyjmowaną dawką, przez co możemy prowadzić skutecznie zrównoważoną kurację.

W razie dodatkowych pytań
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@biokonopia dziękuję za odpowiedź, jeśli dobre efekty się utrzymają to spróbuję przejść na wersję spożywczą. Dalej jednak zastanawia mnie to czy nadużywanie tego liquidu mogło sprowokować atak, od początku używania czułem że coś się dzieje z moimi jelitami. Może to zabieg okoliczności
  • Odpowiedz
@Zralok: warto sprawdzić cały skład liquidu w celu weryfikacji, czy któraś z wykorzystanych substancji przypadkiem nie zaostrza objawów.

Jakie jest stężenie C-D w mg per jeden liquid? W jakim czasie zużywasz jeden wkład, a inaczej pytając czy wiesz (choćby w przybliżeniu) jakie dawki dzienne C-D stosujesz?
  • Odpowiedz
@biokonopia: W przybliżeniu "wypalam" 2 ml dziennie. Stężenie C-D w tym liquidzie to 150 mg na 60 ml plynu. Wychodzi więc mniej więcej 2,5 do 3mg na dobę. W składzie nie ma nic niepokającego, glikol propylenowy, gliceryna i jakieś aromaty. Vapuję od ponad 5 lat i nigdy nie miałem takich objawów
  • Odpowiedz
@Zralok: choć działanie #c-d może być wyczuwalne już przy zastosowaniu 3mg ale jest to zdecydowanie zbyt niska dawka, by upatrywać w niej możliwej przyczyny dolegliwości, o której piszesz.

Dla porównania 2,5mg C-D znajduje się w jednej kropli oleju 5%, a przykładowa dawka rozpoznawcza wynosi 3 krople 3x dziennie. W przypadku dolegliwości ze strony układu pokarmowego niejednokrotnie stosowany jest olej 10% C-D+CBDA, ponieważ CBDA posiada odrębne właściwości terapeutyczne takie jak silne
  • Odpowiedz