Wpis z mikrobloga

halo #warszawa, myślę nad zakupem mieszkania przy Alei Prymasa Tysiąclecia 79, deweloper murapol. Jak oceniacie tę miejscówkę i dewelopera? Trochę obawiam się hałasu, zarówno z drogi jak i z sąsiadów z boku, 4 piętro i mieszkanie narożne. Poruszam się głównie autem, ale patrzę przyszłościowo pod kątem sprzedaży za kilka lat, więc bliskość komunikacji też jest na plus.
Budynek trochę jakby z czasów komuny(ale oddany w tym roku), ale chyba nie ma co narzekać na to

#mieszkanie
g.....n - halo #warszawa, myślę nad zakupem mieszkania przy Alei Prymasa Tysiąclecia ...

źródło: comment_gHMVCzp3pDFWB3GZCJNfQFZclnz6jlK8.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
@gunwomen: Ten blok to trochę lipa pod kątem zbiorkomu. Do tramwaju masz ponad kilometr. Teoretycznie można podjechać kawałek busem - ale trzeba za każdym razem grzać przez kładkę.
Do tego dosyć kiepsko motoryzacyjnie, bo jest tam tylko bardzo wąska dróżka obok tego zagłębia motoryzacyjnego + skręt z jednokierunkowej, więc jadąc od Ochoty musisz się zawsze zawracać na rondzie. Rano tam jest przyzwoity koreczek aż do świateł za wiaduktem.
  • Odpowiedz
@gunwomen: 11k za metr tam to jednak wyraznie za duzo, chyba ze liczymy wykończenie na poziomie 2k/metr. Jesli chodzi o jakosc wykonania i wystepujace usterki - polecam zapisac sie do grupy tego osiedla na fejsie („murapol parki warszawy”), przesledzic wszystkie posty o usterkach, wadach i tak dalej - doda trochę przydatnych informacji przy podejmowaniu decyzji (rozwazalem tam zakup, nie skusilem sie).
  • Odpowiedz
te lokalizacje, prócz saskiej, są w zbyt dużej odległości od metra. Nie utrzymają cen jeśli pęknie bańka

@gunwomen: wartości mieszkania na gocławiu i wilanowie nie obniża się z powodu oddalenia od metra bo mają inne walory które będą podtrzymywać cenę
  • Odpowiedz
myślę nad zakupem mieszkania przy Alei Prymasa Tysiąclecia 79, deweloper murapol. Jak oceniacie tę miejscówkę i dewelopera?

@gunwomen: Oceniam tak:

XDDDDDD
  • Odpowiedz
@gunwomen: to chyba jakaś zarzutka (ʘʘ)

11k za metr przy ścieku komunikacyjnym, wieczym hałasie i zanieczyszczeniu, w dawnej dzielnicy przemysłowej :D :D

Chyba warto iść w developerke bo naiwnych nie sieją ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poważniej to w tych pieniądzach znajdziesz spokojnie w okolicy metra wilanowska, Urysynów. Powinno to być mieszkanie w max kilkunastuletnim budynku, w niezłym standardzie.
  • Odpowiedz
@gunwomen: Nic nie tłumaczy tragicznej lokalizacji.

Wiele ofert jest wystawionych miesiącami w kosmicznej cenie i czeka aż ktoś tyle da. Oferty normalniejszymi cenami schodzą w parę tygodni, a w super cenach w moment.

Jeśli dojazd na Wilanów to Gocław. W kilkanaście minut da się dojechać autem. Na Wilanów komunikacją gorzej.
  • Odpowiedz
@gunwomen: co do samego budynku to zeszłym roku udało mi się kupić za 6,5k za metr 73m2 na Gocławiu w płycie z 80 roku do lekkiego remontu i kuchnią do wymiany. Mieszkanie w zieleni i ciszy, że można spać z otwartym oknem. Jedyna wada taka, że miejsce parkingowe mam 50m dalej w budynku obok.
  • Odpowiedz