Wpis z mikrobloga

#hosting #ankieta #pytanie

Nie powiem gdzie od lat mam wykupiony hosting, bo się wstydzę. Rok temu nie zdążyłem się przenieść, zapłaciłem za to worek monet i jakoś przecierpiałem. No ale w tym roku już nie odpuszczę i zmieniam dostawcę. Wstępnie wybrałem @MyDevil lub OVH. Diabeł miał jeszcze 2 tyg. temu fajną promocję, ale oczywiście już się skończyła ( ͡° ʖ̯ ͡°) i teraz OVH wychodzi trochę taniej. No i nie wiem co wybrać. Nie mam dużych wymagań - podpinam 3-5 domen, ok. 30 kont pocztowych, 3 kilkunastomegabajtowe bazy, wykorzystuję teraz ok. 36GB przestrzeni.

Który hosting lepszy?

• Mydevil 72.2% (13)
  • OVH 27.8% (5)

Oddanych głosów: 18

• 17
@fifi770: No nie wiem... Takie kwiatki "tragedia, zero pomocy, czekam na odpowiedź już kilka dni, napisali 24/7 pomoc kłamstwo. Straciłem domenę którą nie mogłem przedłużyć w systemie i opłacić na czas. Straty na kilkadziesiąt tysięcy złotych." i inne w podobnym tonie z tego roku nie świadczą zbyt dobrze.
Mój obecny "hosting" ma co prawda same takie opinie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i to całkowicie zasłużenie no i
@fifi770: czy to ta firma, która na fali rodo-szaleństwa wystawiła faktury wszystkim klientom, którzy wykupili u nich sklep internetowy, a tym, którzy nie zdecydowali się ponieść takiego kosztu maksymalnie utrudniała migracje z danymi do innych usługodawców? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dibhala: w sumie racja;
domeny mam z ovh, miałem kiedyś pytanie techniczne do konsultantów w ovh, porozmawiałem chwile przez telefon, konsultant nie mógł potwierdzić informacji i obiecał oddzwonić następnego dnia, nie oddzwonił, a to było w 2015 r.
@Inboxie: OVH - ich hosting wirtualny to niestety trochę taki zapychacz oferty. Często nadal pakiety na HDD. OVH jest od serwerów dedykowanych, chmury i domen. Hosting wirtualny jest tam bardzo przeciętny.

Od siebie polecam MyDevil lub dHosting - oba sprawdzone i zaufane, oba trochę w innym modelu rozliczeniowym. Dodatkowo zepnij sobie to na DNS cloudflare (w darmowym pakiecie) - odciążysz zapytania przez CDN do swojego hostingu.
@devones: przeciętne to jest zbyt mocne naciągnięcie oferowanej przez ovh jakości.
Aby było jasne, w centrach danych OVH siedzą ich własne składaki.
To już 10x razy bardziej wolę entry level serwerów jakimi są supermicro.
Choć w tym wypadku po bandzie jedzie hołmpl, którego overselling jest znany, a żyłuje te supermicro ile fabryka dała.

Nie wiem czego wszyscy psioczą na hołmpl, az czy nazwa, gdy ovh jest kilkudziesięciokrotnie większym molochem od wszystkich