Wpis z mikrobloga

Kurcze martwię się, podjąłem #!$%@?ą decyzje, poszedłem do technikum informatycznego, gdyż jak wiekszosc na infomatyku byłem dzieciakiem który lubi grac w komputer, byłem tez przez pewien czas zajarany programowaniem, jednak lekcje w mojej szkole z programowania demotywują do robienia czegos dalej w tym kierunku i sa prowadzone bardzo nudno i mechanicznie, wiec po pewnym czasie hype na programowanie mi przeszedł, podobnie z resztą zawodowych. Teraz jestem na drugim roku i jestem prawie w 100% pewny ze nie będę robił niczego związanego z programowaniem a tym bardziej z informatyką, martwię się o swoją przyszłość, o to co będę robił w przyszłości, czy się odnajdę na rynku pracy. Chciałbym pojsc na studia(w sumie to najbardziej to chciałbym otworzyć jakąś działalność, ale jestem biednym bolakiem robakiem), jednak nie bardzo wiem jakie, od zawsze jarałem się historia, jednak po tych studiach niema kariery, przez długi czas tez interesowałem się i nadal się interesuje psychologią, i prędzej celowałbym w te studia, lecz słyszałem ze tu z zatrudnieniem bywa roznie, miałem tez straszną zajawke na antropologie, jednak nie ma takowych studii w Polsce, jest tylko etnologia i antropologia, gdzie ta druga jest zepchnieta na dalszy tor, sa jakies studia albo praca dla kogos interesującego się historia,antropologia,psychologia, sportem, biologia,bodybuildingiem i siłownią xD, dla kogoss lubiącego ludzi, nie lubiącego długotrwałego stresu i rutyny?
PS. Jest możliwość przeniesienia się z 2 klasy tech do liceum?
#pytanie #przemyslenia
  • 7
@Shadow89 no to rzeczywiście trochę schrzaniłeś :/. Ja w technikum wytrzymałem miesiąc, po czym przeniosłem się do innej szkoły na mat-fiz i uważam to za jedną z lepszych decyzji.
W 2 klasie ze zmianą profilu może być ciężko, szczególnie że tak naprawdę to już końcówka roku szkolnego, musiałbyś dużo nadrabiać, a to nie byłoby łatwe, bo w 2 klasie rozpoczynają się rozszerzenia. Masz jeszcze ponad 2 lata do matury, może jakieś korepetycje