Wpis z mikrobloga

Grając w Wolfensteina przypomniałem sobie jaką frajdę dawało mi zwiedzanie w Portalu 2. W obu tych grach twórcy kładli nacisk na świat przedstawiony. Osobiście kocham plakaty propagandowe z wolfa czy tabliczki ostrzegawcze w Portalu (zwłaszcza instrukcja mówiąca, co robić kiedy życie da Ci cytryny). Największy zonk jednak mnie spotkał wtedy, kiedy natrafiłem na singiel zespołu Die Käfer, pod tytułem "Mond, Mond, Ja, Ja". Rzut oka na okładkę dawał od razu informacje o jakim zespole mowa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jako ciekawostkę dodam, że The Beatles nagrali dwie piosenki po niemiecku, jednak pomysł nagrania całej płyty w tym języku został zarzucony. Nie mogę się doczekać, aż będę miał szansę pograć w The New Colossus i poszukania nowych smaczków! :D

#wolfenstein #portal2 #gry
Raciatek - Grając w Wolfensteina przypomniałem sobie jaką frajdę dawało mi zwiedzanie...
  • 5
  • Odpowiedz
@Raciatek: akurat kończę tego wolfensteina new order, wiesz może o co chodzi z szyframi enigmy bo ich nie zbieram a podobno na koncu jakis szyfr trzeba ułożyć i odblokowuje sie dodatkowy rozdział? jak to jest?
  • Odpowiedz