Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko w ten piękny i słoneczny poranek! Przepis bazuje na tym od Ani Lewandowskiej, uzyłam tylko bardziej keto friendly masła i słodzidła :)

"Domowa czekolada"

10g kakao
100g oleju kokosowego
100g masła migdałowego
2 łyżki erytrolu (najlepiej zmielonego na puder)
Duża szczypta cynamonu
Szczypta kardamonu
Szczypta soli morskiej
20g orzechów włoskich
10g płatków kokosa

Wszystkie składniki poza trzema ostatnimi umieścić w rondelku, podgrzewać, mieszając, aż erytrol się rozpuści.
Przelać do keksówki (12x21cm) wyłożonej papierem do pieczenia ( lub silikonowej formy), lekko przestudzić i odstawić do stężenia do lodówki (jak za długo będziecie studzic zacznie się wtrącać olej kokosowy i wierzch nie będzie wyglądał dobrze-pic rel XD).

Uwaga: To niezła bomba kaloryczna
MAKRO 1742kcal 170T 27B 27W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko w ten piękny i słoneczny poranek! Przepis bazuje na tym...

źródło: comment_zE5iNts56SAE9aUEBDoSU02wK0JCNXp6.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz