Wpis z mikrobloga

Tak sobie pomyślałem, bo staram się uczyć w tej chwili C++ i może chcielibyście, żebym przekładał lekcje z podręcznika na w miarę prosty język i wstawiał tutaj zmieniając treści w zadaniach na jakieś bardziej heheszkowe, żeby nie było zbyt sztywno? Byśmy zostali tymi programistami 15K i by było fajnie. Chyba to nie będzie piractwo, tak mi się przynajmniej wydaje xD Jak będzie to dajcie znać, żebym nie był niemoralny. Wpisy by były co drugi dzień, poczynając od jutra. Co Wy na taki pomysł?

Pod takim tagiem by to się odbywało #preclabojezceplusem

#przegryw #wychodzimyzprzegrywu

Przegrywowy kurs C++ to dobry pomysł?

• Bardzo dobry! 64.2% (43)
  • Nie chcę. 35.8% (24)

Oddanych głosów: 67

• 16
@Mescuda: Piękna idea! Przy czym też przecież można by zebrać Naszą przegrywową wiedzę i folklor i spróbować ująć to jakoś pożytecznie i konstruktywnie, bo za dużo się ludzkiej energii tu marnuje. Może strona www, może kanał na YT, żeby świat o Nas usłyszał o!
@PiksyPiksy: ta książka jest przestarzała. Zerknąłem na spis treści i widzę, że ze smart pointerów jest tylko auto_ptr, który wypada w najnowszym standardzie C++17 xD. Jak chcecie się uczyć na poważnie to ogarnijcie sobie porządne źródła, ktoś kiedyś napisał całkiem niezłego posta na ten temat:
https://www.wykop.pl/wpis/9719000/cpp-naukaprogramowania-programowanie-wstep-czestot/

ma on swoje lata, ale wciąż pozostaje bardzo aktualny, na pewno bardziej niż ta książka xD