Wpis z mikrobloga

Mam nadmiar czasu (nie mam, ale dla takich rzeczy mam go zawsze nadmiar) i zastanawiam się czy da się walczyć z gówno januszo firmą - Inpostem? Aktualnie na jakieś 50? może więcej przesyłek tylko JEDNA z zamówionych i zapłaconych jako do paczkomatu, trafiła do paczkomatu. Mogą sobie mieć co chcą w regulaminie bo to ich i tak nie chroni przed tym że ich usługa nie może się nazywać jako wysyłka do paczkomatu skoro tam nigdy nie trafia i nie ma nawet szans trafić, to zwykłę oszukiwanie.
Tak jak operator nie może dawać internetu do 50 mbit skoro NIGDY takiej prędkości nie osiąga lub osiąga ją bardzo rzadko. Tak samo tutaj - nie można sprzedawać usługi do paczkomatu skoro nigdy tego paczkomatu nie widuje, a mam dosyć chodzenia do gówno popu lub czekania 4-20 dni aż z popu trafi do paczkomatu.
Jak wygląda ścieżka prawna w takim przypadku - zgłoszenie gdzieś? Pozew? BO nie wierzę że nie da się tego wygrać. Mógłbym poszukać moich wszystkich paczek z ostatnich miesięcy i wykazać że paczkomat to one nawet nie miały szans zobaczyć.
#inpost #gownofirma #paczkomaty #prawo
  • 4
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chytra_wydra: #!$%@? mają na reklamacje bo przecież zgodne z ich regulaminem i w ogóle. No bo paczkomat przepełniony... I tak nawet wierze że jest bo jest jeden paczkomat na jakieś 30k ludzi pewnie i od 2 lat jest zapchany. Tylko kiedyś przez rok stał tam mobilny paczkomat, czasem nawet dwa :D a teraz wyjebują do popu a tego nie zaakceptuje łatwo. Dlatego interesuje mnie zewnetrzna interwencja a nie składanie reklamacji bo
Dlatego interesuje mnie zewnetrzna interwencja a nie składanie reklamacji bo te nic nie dają i mają taki a nie inny regulamin.

@Loloman: hmm ale wiesz ze jesli regulamin nie jest niezgodny z prawem to jest obowiazujacy. Musialbys znalezc fragment regulaminu ktory jest niezgodny z naszym prawem.
@karer: Nie prawda. Reguamin może by ok - np internet 50 mbit, w regulamienie napiszą że może tego nie osiągać, a mimo tego jak tej prędkości nie osiągnie to ich regulamin mimo że prawa nie łamie jest gówno warty. Nie można pisać że np. sok ma cukier lub syrop zaleznie od oznaczenia, ale w 100% dawać syrop - niby wszystko ok, ale i tak wygrasz w sądzie. Skoro sprzedają opcje paczka