Wpis z mikrobloga

Wlasnie wrocilem z #pocztapolska, nadałem polecony priorytetowy list do Voice of Korea (radio na falach krótkich) do #koreapolnocna, brak jakiejś większej reakcji Pani za okienkiem mnie zdziwił, ale ludzie - po wypowiedzeniu przeze mnie frazy "do Korei Północnej" - popatrzyli się na mnie takim okropnym wzrokiem, jakby patrzyli na agenta tajnego wywiadu
xD Ciekawe co z tego wyjdzie.
  • 38
  • Odpowiedz
@Master_Boy: Wysłuchałem całej godzinnej audycji (po angielsku), przepisałem wszystko co mówili (np. w części z wiadomościami słuchałem i na bieżąco pisałem to co mówili), potem były piosenki, oczywiście tytuly ich tez napisałem. Napisałem jak odebrałem, gdzie odebrałem, jaka antena, jaki odbiornik, lokalizacja, SINPO itp.. na samym koncu adres do odesłania QSL (często odsyłają jakieś magazyny, gazety, książki, przypinki itp.). Wszystko napisałem po angielsku, w sumie 3 strony A4.
  • Odpowiedz
@Czachaaa: tutaj jest rozpiska o której i w jakim języku nadają: https://www.short-wave.info/index.php (wystarczy zaznaczyć Voice of Korea i kliknąć go, by zobaczyć czy coś nadają teraz). Potem szukam czestoliwosci z najbardziej zielonym dla mnie paskiem (i więcej kresek, tym lepszy sygnał), a potem już tylko na odbiorniku wklepać i słuchamy :D można użyć internetowych websdr (polecam stronkę sdr.hu), z japońskich czy południowokoreańskich można słuchać np. Pyongyang Pansong czy KCBS (6100,
  • Odpowiedz