Wpis z mikrobloga

kurła, jak ludzie chodzili do szkoły to mieli wszelkiego rodzaju dysgrafie, dysleksje, #!$%@?. Teraz dorośli i zaczęła się moda na introwertyków. Normalni ludzie to dinozaury na wymarciu. Dzisiaj jak nie masz jakiejś skazy na łbie to jesteś wykluczony społecznie
(°°
Co jest z tymi ludźmi?

• 5
via Android
  • 0
@CzarneChmury i tak to właśnie odbieram. Komuś się nie chce ryszyć dupska z domu, bo przez brak hobby, jakiegoś wysiłku fizycznego i zanikające kontakty ze znajomymi wypadł z obiegu - najlepszym sposobem na akceptację społeczną i wytłumaczenie swojej nieudolności będzie nazwać się publicznie introwertykiem.
via Android
  • 0
@ciemny_kolor czy introwertyk jest normalnym człowiekiem? Ciężko odpowiedzieć na to pytanie żeby nie zostać zjedzonym. Wg mnie nie jest i zanim zaczniesz mnie gryźć to zastanów się co miałeś na myśli zadając to pytanie. Clue tego co chcę przekazać jest to, że rozpoczęła się moda na bycie innym. Tutaj akurat padło na bycie introwertykiem, bo w ciągu kilku ostatnich dni zauważyłem już kilka postów na ten temat. Prawda jest taka, że w
@radziej: nie zacznę gryźć ¯\_(ツ)_/¯ spokojnie. Generalnie mnie też denerwuje że ludzie od czapy dopisują sobie łatkę introwertyka nie wiedząc jak to w ogóle jest być taką osobą.
A to o czym piszesz (niepatrzenie w oczy, strach w nawiązywaniu kontaktów) to nie jest wcale oznaka introwertyzmu tylko po prostu problemów jakie dana osoba doświadcza. Znam to z autopsji- pół roku spędziłem u psychologa walcząc z podobnymi problemami i to pomogło. Nadal