Wpis z mikrobloga

Krótkie podsumowanie jazdy #mercedes GLC220d. Mam go jako zastępczy a porównanie będzie do podobnej klasy czyli Q5. Kiedyś jak różowy chciał kupić GLA to po próbnej jeździe jej przeszło. Jak brałem tego GLC, to myślałem że bolączki mniejszego brata będą usunięte a tu kompletna porażka. Skrzynia automatyczna działa fatalnie, momentami mam wrażenie że jeszcze chce przyspieszyć podczas hamowania w trybie sport. Funkcja hold, czyli zatrzymywanie auta po wciśnięciu hamulca w stosunku do audi to przepaść, trzeba mega mocno wciskać hamulec aby to aktywować. Oświetlenie wnętrza jakimiś tandetnymi ledami. System audio kiepski, obsługa mało intuicyjna. Przełącznik od skrzyni przy kierownicy to też raczej minus. Wszędzie rysujący się czarny, błyszczący plastik. Na plus kamera tylnia chyba jakoś chowana bo się nie brudzi jak w audi. Przyjemna tapicerka. To tyle uwag po dwóch dniach :)

#motoryzacja #samochody
debenek - Krótkie podsumowanie jazdy #mercedes GLC220d. Mam go jako zastępczy a porów...

źródło: comment_BknUsF2uyY7i4XKZzCgAFV2as3OGrHeT.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
@debenek: W coupe brzydal mi się podoba. Będę rozważał przy zmianie gwiazdy.
Nie wiem jaka tam jest skrzynia ale w cla nie narzekam na ten automat, co do systemu to jest średni lecz głównie operuję w Carplay.
  • Odpowiedz
@debenek: jak 7g i slaby silnik to niestety bedzie zamulony. na sport wg mnie to normalne ze trzyma na wysokich. w c klasie dopiero 2017 chyba ma nowe wnetrze. kazdy ma swoje upodobania, po przyzwyczajeniu do bmw bedzie psioczenie na system multimedialny, z bazowym dieslem tez wiadomo ze bedzie malo mocy. merc ma to do siebie ze mozna go skonfigurowac jak sie chce, i w bazowych wersjach nie masz nic,
  • Odpowiedz
@debenek: nawet w najnowszych sa te dwa ekrany co wygladaja jak jeden ale to tez taki efekt wow za 2 lata beda sie z tego smiac hejterzy kolkuletniej klasy premium( ͡° ͜ʖ ͡°)

ja tam lubie merca, jestem fanbojem szczesliwym xD
  • Odpowiedz
@debenek: problem w tym tablecie jest taki ze jest maly ekran a duza obudowa i wyglada to staro, w bogatszej wersji masz 10 calowy i szklo na calej powierzchni i to juz kwestia czy chcesz tablet czy nie ale sam tablet wyglada dobrze
  • Odpowiedz
@niepanimaju: cla z 2016, aktywowałem sam urządzeniem przez obd. W takich modelach można aktywować podpinając je na chwile:
A-Klasa (W176) (od 12.2015)
B-Klasa (W246) (od 12.2015)
E-Klasa (W213) (od 01.2016)
CLA (W117) (od 12.2015)
GLA (W156)
  • Odpowiedz