Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Taka rekrutacja w #it jest normalna czy trafiłem na #!$%@?ą firmę?

Miałem dzisiaj rozmowę o pracę (programista lvl junior). Posadzili mnie przy kompie i dali jakieś zadania do zrobienia. Wszystko fajnie, ale komputer był odcięty od internetu i jedynym edytorem, z którego miałem korzystać był zwykły Notatnik xD Jak spytałem czemu nie ma internetu albo normalnego IDE to rekruter powiedział, że oni szukają kogoś kto ma umiejętności, bo szukając w google to nawet on (rekruter) byłby w stanie zrobić te zadania w 5 minut. Czy to normalna praktyka? Już powinienem zacząć uczyć się wszystkiego na pamięć? XD Przecież chyba nie o to tutaj chodzi. #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 15
  • Odpowiedz
@Pan_Jerzy: może chcieli sprawdzić nie tyle umiejętności programowania (wiadomo że to junior i się dopiero uczy), a zależy im tylko na dobrej bazie do rozwoju tzn osoby logicznie myślącej a nie potrafiącej tylko kopiuj/wklej z overstackflow. Takie moje przemyślenia¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
UprzejmaPantera: @RRybak: @Murasame: @OstryKepucz: @Milady88: Ok faktycznie podałem za mało szczegółów. Zadanie polegało na napisaniu aplikacji na androida, która będzie przyjmowała dane od użytkownika i zapisywała je w bazie SQLite z wykorzystaniem biblioteki Room. Super prosta rzecz, ale z głowy bym tego nie napisał. Pomijając fakt, że android studio generuje część potrzebnych plików xD

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
  • Odpowiedz