Wpis z mikrobloga

Naprawdę próbuję się zmusić do zrobienia WC, ale ten bug z lagiem co sekundę przez dodawanie prowek do TC po prostu mnie triggeruje bardziej, niż gdy ktoś mówi "wziąść" albo "om" zamiast "ą". Mam 1668 rok i już prostu czuję jak razem z grą mi się mózg co tę sekundę zawiesza.

Liczę, że skoro udało się ustalić, co powoduje błąd, to będzie jakiś hotfix. Z drugiej strony to Paradox, więc może być coldfix tak w pół do "nigdy".
#eu4
  • 10
@Drmscp
A to na jakim nowym patchu? bo ja miałem dużo więcej i nie było problemu za wyjątkiem zakładki religia - jak się na nią kliknelo by np. wysłać misjonarza to parę sekund
@Drmscp:
Ja grałem sob ie na poprzednim patchu i kampanie handlowe miałem jak najbardziej. Dało się grać za wyjątkiem tej zakładki religii. Zagrałem prawie do końca. Zostało już niewiele do podbicia ale stwierdziłem że jednak nie zdążę.

Teraz gram na najnowszym patchu też celuje w WC ale jestem na razie na roku około 1640 - gram Rosją. Na razie działa OK, nawet zakładka religia.
@Drmscp dziwne ja kończyłem ostatnio Hiszpania 1820, na dwóch kompach bardzo starym i średnio starym i nie miałem żadnych zwiech, a deva miałem ponad 10k
@BaRi: To nie mam pojęcia od czego to zależy. Mam sprzęt zdecydowanie powyżej średniej, więc specyfikacja raczej nie ma tu nic do rzeczy. A jest źle do tego stopnia, że jak chcę zaznaczyć jednostki, to mi przeciągnięcie nie załapie bo akurat wtedy się laguje. Muszę przytrzymać chwilę przed zwolnieniem. Nawet na pauzie tak jest.
@Drmscp może wina sterowników albo coś ci ryje procka w tle, może windows indeksuje pliki czy inny wuj. No ja serio kończyłem na xeonie5450, gtx260 i 8gb ramu i na spokojnie smigalo