Wpis z mikrobloga

tl;dr:

Nie chcę kręcić gównoburzy ale sprawa dość podejrzana.
Wszyscy Mircy i Miruny z telefonem w #tmobile (szczególni na kartę) proszone są o sprawdzenie historii swoich opłat z ostatniego tygodnia .
20.01 będąc zagranico ( ͡° ͜ʖ ͡°) próbowałem się zalogować przez apkę Mój T-Mobile (Android) żeby sprawdzić stan pakietów roamingowych. Połączyłem się przez sieć komórkową (roamingową) żebym nie musiał wpisywać loginu i hasła. Aplikacja wywaliła parę raz błąd po czym zalogowała mnie.... na cudze konto (!!!).
Zobaczyłem konto z przypiętymi dwoma numerami, widziałem ich salda, mogłem wchodzić w te numery ale przy próbie aktywacji jakiegoś pakietu wywalał mi błąd jak w komentarzu.
Na drugi dzień zadzwoniłem do właściciela numeru, potwierdził mi że ma 2 numery na kartę w #tmobile przypięte do jednego konta (numery się zgadzały) i od paru dni ma problem z zalogowaniem się przez aplikację. Powiedziałem, co się stało i żeby sprawdził sobie historię bo równie dobrze ktoś inny mógł się na niego zalogować.
Dzisiaj zalogowałem się na swoje konto i znalazłem dziwne "obciążenia" na kilka zł (okrągłe kwoty, bez groszy) w dniu, w którym automatycznie odnawia mi się pakiet "nolimit".
Być może to zbieg okoliczności i doliczono mi jakieś opłaty roamingowe, które zostały zaksięgowane w dniu odnowienia pakietu... jednak obawiam się, że ktoś wszedł na moje konto (podobnie jak ja na konto tej innej osoby) i aktywował jakieś pakiety lub usługi.
Dajcie znać czy macie u siebie też jakieś dziwne opłaty (dotyczy to również internetu mobilnego).
#telefony #prepaid #operatorzy #nakarte
tarasino - tl;dr:
SPOILER

Nie chcę kręcić gównoburzy ale sprawa dość podejrzana.
...

źródło: comment_Wd1dbc87Tr5u26pAkZauXu3GeBuIIkY5.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach