Wpis z mikrobloga

@bartolama: wyniki wyborów jasno pokazują, że ludzie w tym kraju w większości przypadków łykają wszystko jak leci. Jestem przekonany, że Mariusz akurat wie co pisze i że robi to z pełną premedytacją.
  • Odpowiedz
@Variv: teraz nie mogę znaleźć, ale kiedyś była jakaś ankieta i bardzo duża część stwierdziła, że Biedronka to polski sklep. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Variv: teraz nie mogę znaleźć, ale kiedyś była jakaś ankieta i bardzo duża część stwierdziła, że Biedronka to polski sklep. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ramamon Bo kiedyś biedronka była polskim sklepem, pewnie dlatego. Dużo ludzi nie ogarnęło, że polacy ja sprzedali.
  • Odpowiedz
  • 1
@Variv: tylko ta sprzedaż, o ile się nie mylę to miała chyba miejsce z 20 lat temu, ale mogę być w błędzie.

@Ramamon Cóż. PRL upadł 30 lat temu a niektórzy nadal w nim tkwią ( ͡º ͜ʖ͡º). Więc różnie bywa.
  • Odpowiedz
@bartolama: Nie rozumiem - minister nie może używać pełnej nazwy zakładu, bo według Ciebie jest myląca? To dla Ciebie jakaś propaganda?

Gdyby np. napisał "polskie śmigłowce", czy wyprodukowane przez "polską firmę" to rozumiałbym oburzenie, a tak nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Chyba, że Ty siedzisz w głowie Błaszczaka i wiesz, że on tak specjalnie, ma zamiar wprowadzać ludzi w błąd pisząc prawdę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Gdzie tutaj jest kłamstwo?

@Venro: W sumie kłamstwa nie ma, ale zamiast napisać skrótem PZL Mielec, to musiał napisać Polskie, ale zapomniał dopisać, że są to w 100% montownie amerykańskie(produkują jedynie większe elementy bo zapewne nie opłacałoby się ich sprowadzać), może już mu znaków nie starczyło, niby mały szczegół ale każdy kto nie jest w temacie pomyśli, że jest tam coś polskiego jak w TVP pokażą tego twitta :)

Jakby napisał, że wyprodukowane będą przez należący do amerykanów PZL Mielec to lepiej by to
  • Odpowiedz
@DRESIARZZ:

W sumie kłamstwa nie ma, ale zamiast napisać skrótem PZL Mielec, to musiał napisać Polskie

Bo w rozwinięciu skrótu litera P oznacza frazę "polskie". Nie ma tutaj żadnego kłamstwa jak sugeruje autor wpisu.
  • Odpowiedz