Wpis z mikrobloga

Mirki wczoraj po powrocie od fryzjera mówię niebisekiemu, że włosy po raz trzeci wyślę na fundację i córka lvl 5 pyta jaką fundację i co to jest i jej tłumacze że ta fundacja robi peruki dla dziewczynek i kobiet które nie maja włosów bo są bardzo chore, i dziś po raz pierwszy w swoim życiu podjęła bardzo dorosłą decyzję i poprosiła żebyśmy pojechały do fryzjera bo ona też chcę oddać włosy żeby inna dziewczynka albo dorosła Pani miała swoją peruke #czujedobrzeczlowiek
  • 50
  • Odpowiedz
@ElektrycznyMarian: Rośnie mała lewaczka XD. A tak na serio - zwiększenie świadomości prywatnej pomocy osobom w potrzebie może kiedyś zdusi wymagania społeczeństwa odnośnie wątpliwej jakościowo i ilościowo pomocy państwa z podatków naszych.
  • Odpowiedz
Niestety minimalna długość jest to 25 cm. 15 jest niewystarczająca. Te włosy się plecie na takiej siatce, wiec długość się traci po to by były dobrze umocowane. Informacje można znaleźć na stronie fundacji w zakładce "daj włos". Polecam odkładać na dłużej obcinanie włosów by mieć te 25 cm, po co wyrzucać do śmieci? Ja hoduje włosy już drugi raz, mam już długość na wysokości talii.. postaram się wytrzymać jak najdłużej :)
  • Odpowiedz