Wpis z mikrobloga

@sprawa Wolałbyś zatrudnić za 3500-4000 juniora, którego trzeba nadzorować, i który zrobi tylko część pracy, albo zrobi ją w swoim tempie, czy bardziej doswiadczoną osobę za 5000-7000, która samodzielnie odgarnie swoją działkę, a może nawet wniesie swoje doswiadczenie do firmy? Produkcja gier to kosztowna sprawa. Zauważyłem, że firmy w Polsce ostrożnie podchodzą do powiększania zespołu i raczej ogłoszenia dotyczą prosów.
  • Odpowiedz
  • 0
@KrisM89 no to się pytam co ma zrobić junior żeby znaleźć pracę. Bo każdy musi jakoś zacząć. Każdy senior był kiedyś juniorem.
Czy juniorowi aż tak ciężko wbić się na rynek ze nawet fajne portfolio nie pomoż?
  • Odpowiedz
  • 0
@KrisM89 no widziałem wpis. Bardzo ładne.
Ale nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bo na necie śledzę cały czas ogłoszenia dla grafików 3d np skillshot I jest przewaga ogłoszeń dla seniorów ale i jest bardzo dużo ogłoszeń po prostu 3d artist czy 3d environment artist gdzie nie wymagają koniecznie doświadczenia. Od czasu do czasu pojawi się też ogłoszenie że ktoś szuka juniora. Czyli
  • Odpowiedz
@sprawa jesli Twoje portfolio, lub zadanie próbne pokaze, że ogarniasz sporo, to śmiało sie zglaszaj i na mida. Na puerwszy rzut oka widać po portfolio kto dopiero stawia pierwsze kroki, a kto może sie przydać do pracy nawet jako junior.
Tl;dr - na skróty bedzie ciężko. Lepiej przysiąść i zrobić 2-3 wysiedziane projekty, niż 15 takich sobie.
  • Odpowiedz