Wpis z mikrobloga

@RobertKowalski: to takie szczęście w nieszczęściu... i nie mówię o Adamowiczu... sam jestem odzwierciedleniem akcji "noś nóż codziennie" lub "nóż to narzędzie" i teraz co? zaraz mi zabronią blokady? ograniczą ostrze do X cm? bo jakiegoś faceta dźgnęli.. eh..
  • Odpowiedz
sam jestem odzwierciedleniem akcji "noś nóż codziennie" lub "nóż to narzędzie" i teraz co? zaraz mi zabronią blokady? ograniczą ostrze do X cm? eh.

@Emill: .. IMO na 99% tak będzie... to zakrawa na taką komedię że aż się płakać chce... ochrona wykazuje się skrajną niekompetencją na imprezie masowej więc ustawodawca zabrania suwerenowi posiadać niebezpieczne narzędzia w postaci noża ... xD
  • Odpowiedz
@RobertKowalski: teraz właśnie oglądam TVP Info (nie mam innego informacyjnego przez net) i jadą ostro po firmach ochroniarskich..

w sumie to się zgadzam, no z jednej strony racja, bo sytuacja jest na rynku ochrony to jakaś patologia, ale z drugiej strony chciałbym zobaczyć plan wydatków urzędu miasta gdzie widnieje pozycja dotycząca kosztów zabezpieczenia..
i jeszcze zdziwieni, że ochroniarze stali i bali się zareagować... gdybym tam stał za 12zł/h (strzelam) to
  • Odpowiedz
i jeszcze zdziwieni, że ochroniarze stali i bali się zareagować... gdybym tam stał za 12zł/h (strzelam) to sry, też bym to #!$%@?ł..

@Emill: Mając tonfę, w ostateczności batona (generalnie coś dłuźszego) to jeszcze teoretycznie można próbować coś świrować (uderzać po głowie, albo w rękę aby wytrącić broń), ale z gołymi rękami rzucać się na nóż to nie ma żadnych szans na interwencję.
  • Odpowiedz