Aktywne Wpisy
dexterpol +31
W końcu dzisiaj wyplatka po podwyżce wleciala, lvl 26, a jak tam u was? Dalej jebnie za 4k u fabryce smrodu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)#pracbaza #praca #korposwiat
AXSIS +12
Mirki co tu się dzieje to ja nie ogarniam. Ćwiczę sobie pisanie na apkach randkowych i zaproponowałem takiej naprawdę ślicznej Julce 20lvl kino, a ta mi głosówkę wysłała, że chętnie i w ogóle lubi takie filmy itp.
Miała taki ładny głosik jak z jakiejś baśni... Gdyby nie niska pewność siebie to bym się pofatygował te 100km do niej, a tak to trzeba usunąć parę. Już nigdy takiej nie spotkam pewnie, ehh...
Teraz
Miała taki ładny głosik jak z jakiejś baśni... Gdyby nie niska pewność siebie to bym się pofatygował te 100km do niej, a tak to trzeba usunąć parę. Już nigdy takiej nie spotkam pewnie, ehh...
Teraz
1. Szukam sensownego rozwiązania sterowania żaluzjami fasadowymi- chce mieć zwykle przyciski na ścianie plus opcje zdalnego zamykania/otwierania. Jak to najsensowniej ogarnąć? Można całość na somfy ale drogi, fibaro też bezsensownie drogie. Miło jakbym wiedział czy są zamknięte czy otwarte.
2. Czy smarty puszczacie na tym samym wifi co komputery czy osobna się zupełnie?
3. Jaka centralkę alarmowa polecacie? Chcialbym prosto moc zaciągać stan czujek alarmu jako inputy do HA. Dodatkowo miło jeśli alarm będzie współpracować z vidofonem(ropam tak ma, forward rozmowy na telefon plus fotka na maila).
#smarthome
2. Ja mam na tej samej sieci.
Im mniej smart tym lepiej. Weź pod uwage zeby to bylo niezawodne. Czyli jak padnie centralka to zeby wszystko co potrzebne dzialalo na manualu.
@kuflik: zastanów się czy nie dać rock64
@kuflik: najważniejsza: 4GB ramu, dodatkowo możesz dokupić moduł pamięci eMMC 16, 32 lub 64 GB.
Na początku malinka Ci wystarczy, ale z czasem jak zaczniesz wymyślać kolejne funkcjonalności to okaże się, że malinka od nadmiaru pracy będzie rozgrzana do czerwoności. Ja tak miałem i ostatecznie przeszedłem na rock64.