Wpis z mikrobloga

Dawno tego nie robiłem ale... wystawiam Grand Blue 10/10.
Czy jest to zasłużona ocena? Ni cholery, bo większość żartów jedzie na tych samym schematach, do tego technicznie seria również reprezentowała różny poziom.
Czy Chise miała wpływ na moją ocenę końcową? Naprawdę myślicie ze ktoś taki jak ja by podwyższył ocenę w tak serious business jak wystawianie ocen na MALu, tylko dlatego ze w anime występuje bardzo słodziaśny krótkowłosy tomboy oraz Azusa aka best drinking buddy? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Czy poleciłbym te anime kazdemu? Zdecydowanie nie, jedynie dla ludzi o spaczonym poczuciu humoru, których śmieszą żarty o piciu, nagości i takie tam
Ogólnie gdyby to była dłuższa seria albo by miała dwa sezony, to raczej by mi się przejadło, a tak to 12 odcinków było idealnym wyborem dla takiej komedii, miejmy nadzieję ze jak już odpocznę od tego to już się pojawi drugi sezon ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#randomanimeshit #anime #grandblue #chisakotegawa
Hajak - Dawno tego nie robiłem ale... wystawiam Grand Blue 10/10.
Czy jest to zasłuż...

źródło: comment_Bj6oh3SABUjmKqDWXRYCJywKOf8cufx5.jpg

Pobierz
  • 20
@kinasato: na prawie 200 obejrzanych serii tylko 7 dostało odemnie 10, więc chyba nie ma tragedii. Chociaż fakt często zawyżam oceny, bo nawet na te siedem serii to tylko dwie rzeczywiście zasluguje na 10 xD No i na tyle serii tylko trzy oceniłem na poniżej 5 ()
@kinasato: głównie to wynika z tego ze oglądam serie które są/były popularne więc ciężko trafić przy takich na jakieś które rzeczywiście nie zasługują chociażby na tą średnią ocenę, no i ja sam nie jestem zbyt wybrednym widzem ¯\_(ツ)_/¯
@kinasato: Na lewo i prawo.hmm...
Mam kilka gówien za sobą więc polecę:

Hundred
Shichisei no Subaru
Hametsu no Mars
Pupa
Himegoto

Mam raczej opinię wyrobioną o dobrych anime, humor mimo iż prosty w Grand Blue to niespotykany.
Tak podobał mi się, prosty człowiek jestem jak widać... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Hajak:
Jak znajdziesz coś podobnego do Grand Blue daj mi znać. ( ͡° ͜ʖ
Azur88 - @kinasato: Na lewo i prawo.hmm...
Mam kilka gówien za sobą więc polecę:

...

źródło: comment_rNymuliw2ONC2WTg2n5ykZodljKREFzZ.jpg

Pobierz
@Kaiborr:
Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai
Prison School
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!
Seitokai Yakuindomo
Mayo Chiki!
Handa-kun
Oniichan dakedo Ai sae Areba Kankeinai yo ne!
Sakamoto Desu ga?
@Hajak: O przepraszam, ja popularnemu Hellsingowi wystawiłem 1 albo 2, Attack on Titan dostał bodajże 3 :P
A zawodowo hejcę Code Gniot, o przepraszam, Code Geass. Tam dałem wielkie i soczyste 1, a chciałem -999 :P
Także oglądanie popularnych serii może się wiązać z niskimi ocenami! ;)