Aktywne Wpisy
ChristinaFurry +58
(。◕‿‿◕。) zostanę mamą w grudniu, mam dopiero 16 lat 😓
WojciechM-ce +289
8:00 rano xD i już ukraiński batalion propagandowy grzeje klawiatury, żeby Polakom obrzydzić protesty rolników w gorących. Oczywiście zadanie musi być wykonane by wpadło trochę hrywien od Oligarchów, no i nie trzeba zdychać w okopach, ubrany w ubrania i wyposażony sprzęt kupiony z prywatnej kasy, bo to co ma jakąkolwiek wartość zanim dotrze na front, zostanie 3 razy #!$%@? za łapówki gdzieś po drodze. Ale powiem Saszki, że jeszcze was rozumiem i
Mirki!!! Pomocy!!!
Jest na sali jakiś komputerolog? Pacjent to blaszak stacjonarny HP Compaq 7800. Próbuję zainstalować Windows 7 z pendrive na własnie wymienionym, nowym dysku (tzn. używanym ale sprawnym na 100% ,1TB). Instalator startuje itd i w miejscu gdzie formatuje i ustawiam partycje mam taki komunikat picrel. Moge tworzyć partycje ale instalator nie tworzy partycji systemowej (tej 100MB)
"Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu tego dysku. Upewnij się że kontroler dysku jest włączony w menu BIOS"
W biosie dysk widoczny, ww kontrolery SATA są na [enable], martwi mnie że w opcji wyboru trybu pracy dysku mam tylko [IDE] lub [RAID], nie ma opcji AHCI... i ciągle to samo, próbowałem też Default Settings i nic. Wszystkie operacje w "diskpart" mogę swobodnie przeprowadzać, zrobiłem też clean all, convert mbr i dalej problem... Podłączałem pod inne złącza na płycie i próbowałem innymi kablami
Podłączyłem dla jaj ten wcześniejszy dysk (też sprawny ale mała pojemność) i odłączyłem ten "nowy" i nagle okazuje się że jest ten sam komunikat. Kurła co zrobić???