Wpis z mikrobloga

#pytanie #motoryzacja #samochody
Rozglądam się za w miare rozsądnym autem do 10k. Nieduży, albo duży byle w miare nadawał się w trase, nie miał piekielnie drogich części i był w gazie. Odrzucam całą grupe vag i ople. W miare podoba mi się citroen C5, laguna ii i lancer viii. Jest w stanie ktoś coś o nich powiedzieć? Polecicie jeszcze jakieś auta?
  • 6
  • Odpowiedz
@nadrat24: Laguna 2 odpada, chyba że kupisz sobie lawetę w zestawie. Ogólnie do 10k samochód tej wielkości to będzie stary klocek. Może Focus? Tyle że one chyba dość mocno gniją, jak to Fordy ( chociaż są wyjątki).
  • Odpowiedz
Jeżeli chcesz Lagunę II, to bierz pod uwagę tylko ostatnie roczniki, ale wątpię, że do 10k znajdziesz coś sensownego. Jak chcesz coś francuskiego, to lepiej pochylić się w stronę Peugeota 407. Miałem w 407 SW z 2.0 B+LPG i bardzo sobie chwaliłem. Bardzo wygodny, części przystępne cenowo i przeważnie są dobrze wyposażone. Dodatkowo fabryczny zestaw głośników JBL (nie każdy to ma), jest na prawdę świetne i Bose w VAG'ach może się schować.
  • Odpowiedz
@nadrat24: Lancer będzie za sztywny, a na pozostałe dwa cię nie stać w tym budżecie. Sądząc po tym, co proponujesz, to chyba patrzysz za jakiś nieprzesadnie starym autem (w okolicach 10 lat), a za 10 tysięcy nic takiego sensownego na trasę nie kupisz. Może jakiegoś Focusa 1.6 TDCI, ale albo będzie do doinwestowania, albo będzie miał z pół miliona na blacie. Z czegoś benzynowego i w miarę pewnego (czyt. niezawodnego)
  • Odpowiedz