Jestem ciekaw czy Netflix kiedykolwiek ujawni dane zgromadzone podczas interaktywnego filmu Black Mirror: Bandersnatch. Wątpię w to, żeby podejmowanie decyzji było anonimowe, po prostu zbyt dużo cennych informacji, które można wykorzystać w przyszłych produkcjach czy reklamach.
Gdybym obejrzał ten film za darmo to bym powiedział, że to ja jestem produktem ( ͡°͜ʖ͡°) Jak dla mnie tego typu interaktywne produkcje to dopiero początek.
#netflix Nie zbieramy żadnych danych. No dobra, zbieramy, ale dane są poufne. Nikt nie ma dostępu do tych informacji. Nikt.
@larmo: dokładnie takie samo odczucie miałem ( ͡°͜ʖ͡°) niby wiele w tych odpowiedziach nie było, ale kto wie, co moze być w kolejnych? Zresztą i te dawały już jakieś informacje (czy jesteś posłuszny i klikasz tak jak Cię prowadzą, czy uparcie dążysz swoją ścieżką)
@larmo: tez mi to przyszlo na mysl. Na bank mierza co sie da, jakich wyborow dokonales, jak dlugo zwlekales, czy odpaliles film wielokrotnie by sprawdzic zupelnie inne sciezki, proby przewijania do przodu i tylu.
Gdy mialem do wyboru "pochowanie ojca" albo "pocwiartowanie ojca" to specjalnie wybralem pierwsza opcje, zebym nie trafil w bazie danych netfliksa do grupy "chore #!$%@?" xD
@larmo: ale jakie dane? te smieszne wybory, kompletna zenada. poczulem sie jakbym ogladal zakonczenia silent hilla XD
sie podniecacie jakbyscie naprawde dokonywali tych wyborow a one byly tak ograniczone a ch zreszta z tym, obejrzalem to na zalukaj.com i nic nie stracilem
@larmo ale mnie ten odcinek zmęczył. Jak lubię BM to ten odcinek był dla mnie słaby, następne będę oglądał bez opcji wyboru. Na początku myślałem, że te wybory będą miały jakieś znaczenie a to tylko taka ściema. Pochowaj albo poćwiartuj a pies i tak wykopie, więc po co się wysilać.
Gdybym obejrzał ten film za darmo to bym powiedział, że to ja jestem produktem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak dla mnie tego typu interaktywne produkcje to dopiero początek.
#netflix
Nie zbieramy żadnych danych. No dobra, zbieramy, ale dane są poufne. Nikt nie ma dostępu do tych informacji. Nikt.
#westworld naszych czasów.
#blackmirror #film
Gdy mialem do wyboru "pochowanie ojca" albo "pocwiartowanie ojca" to specjalnie wybralem pierwsza opcje, zebym nie trafil w bazie danych netfliksa do grupy "chore #!$%@?" xD
sie podniecacie jakbyscie naprawde dokonywali tych wyborow a one byly tak ograniczone a ch zreszta z tym, obejrzalem to na zalukaj.com i nic nie stracilem