Wpis z mikrobloga

Jacek jest typem tzw. korporacyjnego socjopaty, takiego który znęca się psychicznie nad podwładnymi, stosuje mobbing, a wszystko w białych rękawiczkach. Gdyby tylko problem z jego kanałem sprowadzał się do zgarniania pieniędzy ze zbiórek czy nawet wykorzystywania bezdomnych jak kalek w cyrkach dla zysku... Jest też widoczna satysfakcja z upokarzania tych ludzi, np. kamera nieustannie z bliska filmuje zniszczone twarze, Jacek K. wypytuje o życie erotyczne. Sprawia mu przyjemność świadomość przewagi nad nimi, uzależnienia - sytuacja, kiedy #!$%@? się do piwnicy Adama na godzinę przed umówionym czasem i filmuje go w majtkach.

Naprawdę w polskim youtube widziałem już dziwne akcje, ale zwykle w wykonaniu prostaków, sebiksów pokroju Daniela Magicala. Tutaj mamy człowieka wykształconego, wytrenowanego w manipulacji, prawdziwego smakosza w dręczeniu psychicznym (przypomina mi się twarz uwięzionego Lectera który tak lubił męczyć agentkę FBI).

Czym to wszystko się skończy? Czy spełni się marzenie Kurzątkowskiego i poważne firmy będą go zatrudniać do szkoleń manipulacji? Możliwe, że w Polsce jest wielu biznesmenów i menegerów, którzy z uznaniem i szacunkiem podejdą do jego "kariery youtubera".

#jaktoogarnac
#polskiyoutube
#patostreamy
  • 2
  • Odpowiedz
@matador74: otóż muszę cię zmartwić, bo w środowiskach wykształconych inteligentnych ludzi na wysokich stanowiskach, takich manipulatorów jest zdecydowanie więcej niż nam się wydaje. Przynajmniej ja ich kilku poznałem i sam byłem w lekkim niesmaku na początku - ot, tacy są cenieni ponieważ są elokwentni / skuteczni / jego podwładni wyrobią normę/ osiąga cele (nieważne jak) itp. itd.
  • Odpowiedz